CFR SA vs CFR 1907. Contractul pentru Parcul Feroviarilor ar putea fi reziliat

CFR SA vs CFR 1907. Contractul pentru Parcul Feroviarilor ar putea fi reziliat
Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a inițiat procedura încetării contractului de asociere cu clubul de fotbal CFR, încheiat acum 8 ani pentru realizarea în Parcul Feroviarilor a unei baze sportive și a altor investiții imobiliare.

Obiectul contractului este "asocierea părților, denumită în continuare "Asocierea" în vederea realizării unei baze sportive cu toate dotările aferente, precum și a altor investiții imobiliare, având ca scop sprijinirea și susținerea activităților sportive, prin mijloace de infrastructură sau financiare, scrie clujust.ro.

Între timp, Parcul Feroviarilor a ajuns o ruină, unde nu s-a realizat decât un teren de fotbal cu gazon sintetic pentru antrenamentele CFR-ului, și că în contract sunt prevăzute investiții imobiliare, inclusiv un hotel și "altele în funcție de necesitate și oportunitate"

Parcul Feroviarilor a fost cuprins în PUZ-ul aprobat prin HCL nr 524/2008, cu obligaţia de a i se menţine destinaţia actuală de parc şi a fost în acelaşi timp inclus în Lista monumentelor istorice din România (publicată în Monitorul Oficial partea I nr 670/bis/01.10.2010).

Având în vedere aceste particularităţi ale imobilului care au intervenit pe parcursul derulării contractului, nu s-au mai făcut nici un fel de lucrări în vederea realizării proiectului ce face obiectul contractului de asociere încheiat între CNCF CFR SA şi SCS CF CFR ECOMAX SA Cluj.

"Suntem în negocieri acum, mai sunt niște lucruri de clarificat. Ați văzut ce e acum în parc, dezastru. Noi am vrut să facem un parc frumos acolo cu alei pentru promedată, inclusiv cu pistă pentru skateboard. Avem proiectul făcut. Nu am mai făcut nimic din cauza celor de la Comisia Monumentelor Istorice de la Cluj. Au inclus parcul pe lista monumentelor istorice. Acum să facă ce vor cu parcul. Să și-l ia Clujul, să investească primăria! Noi nu mai facem nimic", a declarat Iuliu Mureșan pentru clujust.ro.

Comenteaza