CFR scoate la licitaţie peste 1000 de km de cale ferată

CFR scoate la licitaţie peste 1000 de km de cale ferată
Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA a anunţat organizarea unei licitaţii publice cu strigare, pentru închirierea a peste 1.000 km de cale ferată care aparţin infrastructurii feroviare neinteroperabile.

Operaţiunea de închiriere pentru cei 1.016,2 kilometri de cale ferată (29 staţii CF), care va avea loc vineri, 19 septembrie, la Bursa Română de Mărfuri (BRM), este parte din angajamentele faţă de FMI.

Durata de valabilitate a contractului de închiriere este de patru ani, iar criteriul de atribuire va fi preţul cel mai mare. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 19.09.2014, ora 09:00, deschiderea acestora urmând să aibă loc în aceeaşi zi, la ora 10:00, la sediul Bursei Române de Mărfuri.

La licitaţie pot participa persoane juridice române care au calitatea de operatori licenţiaţi de transport feroviar, conform condiţiilor menţionate în documentaţie.

"Gestionarii privaţi de infrastructură care vor închiria una sau mai multe secţii CF neinteroperabile, contribuie la menţinerea transportului feroviar pe aceste trasee, şi la revigorarea sistemului feroviar", a declarat Macarie Moldovan, directorul general al CFR SA.

Ofertele se pot depune pentru una sau mai multe secţii de circulaţie, aflate pe raza sucursalelor regionale de cale ferată Bucureşti, Craiova, Timişoara, Cluj, Braşov, Iaşi, Galaţi şi Constanţa, secţiile neinteroperabile aflate pe raza Sucursalei Regionale CF Cluj fiind Câmpia Turzii - Turda, Ilva Mică - Rodna Veche, Botiz - Bixad, şi Baia Mare - Baia Mare Nord.

Comenteaza