Chioșcuri unitare pe Aleea Stadionului. Comercianții, relocați

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, spune  va moderniza zona din jurul stadionului, care a devenit în timp o destinație de `street food`. Vor fi achiziționate 10 construcții modulare.

''Dorința noastră e să modernizăm zona din jurul stadionului, care a devenit în timp o destinație de `street food`, și să-i dam o coerență vizuală și funcțională. Aceste module vor avea un design unitar și atractiv, ele urmând să înlocuiască actualele chioșcuri amplasate la intrarea de pe Aleea Stadionului. În acest fel ne dorim să diversificăm și mai mult oferta pusă la dispoziția celor care vin în zonă pentru a participa la evenimente sportive sau muzicale, respectiv pentru familiile cu copii care ajung în părculețul din vecinătatea stadionului'', a declarat Alin Tise.

Valoarea contractului de furnizare este estimată la 355.000 de lei, suma fiind asigurată de Consiliul Județean, din bugetul alocat investițiilor. Cele 10 construcții modulare cu caracter provizoriu vor avea o suprafață de câte 10 mp și vor fi confecționate din materiale prietenoase cu natura, aspectul fiind unul contemporan, adecvat mediului natural al Parcului Central. Acestea vor beneficia de utilități pentru asigurarea de condiții sanitare adecvate, motiv pentru care se vor achiziționa și servicii de branșare la utilități.

Până la darea în funcțiune a noilor module, comercianții existenți în acest moment pe Aleea Stadionului vor fi relocați în zona Splaiului Independenței. În perioada următoare vor avea loc proceduri prin care se vor atribui aceste spații.

„Având în vedere că se vor monta pe terenul aflat în proprietatea Consiliului Județean Cluj 10 (zece) construcții cu caracter provizoriu pentru comerțul stradal (chioșcuri, containere) este necesară realizarea branșamentului electric și a instalației electrice interioare pentru acestea. Chioșcurile/containerele vor fi realizate fără fundații și vor fi montate direct pe sol, fără a perturba circulația publică pietonală din proximitate. Materialele principale propuse pentru construire vor fi metal, lemn și PVC, iar aspectul exterior va fi unul contemporan, adecvat cadrului natural al parcului. În vederea unei bune funcționări, construcțiile temporare vor fi racordate la utilitățile existente pe proprietatea Consiliului Județean aferente stadionului Cluj Arena, energie electrică și apă”, transmite Consiliul Județean Cluj.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza