Foto Cinci poduri din Cluj intră în reparații. Investiție de peste 15 milioane de lei

Cinci poduri din Cluj intră în reparații. Investiție de peste 15 milioane de lei
Cinci poduri din Cluj intră în reparații. Investiție de peste 15 milioane de lei
Cinci poduri din Cluj intră în reparații. Investiție de peste 15 milioane de lei
Cinci poduri din Cluj intră în reparații. Investiție de peste 15 milioane de lei

Consiliul Județean Cluj va reabilita cinci poduri amplasate pe drumurile județene, în localitățile Chiuești, Ciurila, Jichișu de Jos, Mănăstireni și Pâglișa.

Cele cinci poduri sunt amplasate pe DJ 182E în localitatea Chiuiești, pe DJ 107R în Ciurila, pe DJ 161D în localitatea Jichișu de Jos, pe DJ 103L în localitatea Mănăstireni și pe DJ 161 în satul Pâglișa, comuna Dăbâca.

Potrivit reprezentanților forului administrativ județean, investițiile se adaugă uneia similare, deja demarate de Consiliul Județean și care prevede execuția unui nou pod pe traseul DJ 108C, în localitatea Văleni din comuna Călățele.

„E o investiție importantă, în valoare de peste 15 milioane de lei, prin intermediul căreia ne propunem să asigurăm condiții optime de siguranță și confort atât pentru circulația rutieră, cât și pentru cea pietonală. Practic, vom reconstrui de la 0 toate cele 5 poduri, conform ultimelor tehnologii în domeniu și cu respectarea celor mai exigente standarde”, a precizat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Podurile ce urmează a fi reabilitate nu au beneficiat de reparații capitale de la momentul construcției. În plus, ca urmare a fenomenelor meteo sezoniere care au provocat căderi abundente de apă într-un interval foarte scurt, podurile au suferit degradări semnificative ale structurii. În acest context, în urma expertizelor tehnice efectuate, s-a decis reconstruirea lor, de la zero.

Valoarea execuției pentru toate cele cinci poduri este de 14.547.428 lei, fondurile fiind asigurate din bugetul propriu al Consiliului Județean. La această sumă se mai adaugă alți 482.568 de lei asigurați tot din bugetul forului administrativ județean pentru serviciile de proiectare tehnică.

Consiliul Județean a demarat deja procedura de achiziție a serviciilor de verificare a documentațiilor tehnico-economice aferente celor cinci proiecte, obiectivul vizat reprezentându-l edificarea unor elemente de infrastructură înalt calitative, în beneficiul tuturor participanților la trafic. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza