Cine are drepul la parcare în parkingul Hasdeu. Prețul abonamentelor

Cine are drepul la parcare în parkingul Hasdeu. Prețul abonamentelor

Primăria municipiului Cluj-Napoca a inițiat procedura de consultare publică privind aprobarea Regulamentului pentru închirierea locurilor de parcare aflate situate în parkingul Hasdeu.

Parkingul dispune de 320 locuri de parcare și este localizat pe strada Păstorului nr. 67-69. Construcția este formată din: subsol, 2 niveluri de demisol, parter, 3 etaje supraterane și terasă. Conform regulamentului, 318 locuri de parcare sunt destinate autoturismelor, iar 2 pentru mopede si motociclete.

Din numarul total de locuri  dedicate autototurismelor, 238 vor fi destinate studentilor UBB, in baza unui abonament anual cu 10% mai ieftin decat cel al riveranilor. Din cele 238 de locuri amintite, 2 sunt destinate mopedelor si motocicletelor si 6 pentru autoturismele detinute de persoane cu handicap. De asemenea, 82 de locuri vor fi destinate altor categorii de utilizatori: vizitatori, riverani. La demisol, vor fi 14 parcari pentru autoturisme electrice si cele pentru biciclete.

In cazul in care, la inceput de an universitar, solicitarile studentilor UBB vor fi mai putine decat cele 238 de locuri de parcare destinate autoturismelor, diferenta se va aloca studentilor altor universitati, iar daca si asa mai raman locuri, acestea vor fi atribuite altor categorii de solicitanti.

Pentru folosirea locurilor de parcare, se vor folosi urmatoarele tipuri de abonamente:

  • anuale, fara posibilitate de prelungire, destinate studentilor UBB sau studentilor de la alte universitati,
  • anuale, fara posibilitate de prelungire, destinate altor categorii de solicitanti, in zona destinata studenilor, pentru cele neocupate de studenti,
  • abonamente anuale, cu posibilitate de prelungire, pentru autoturisme, mopede si motociclete destinate riveranilor,
  • abonamente anuale, cu posibilitate de prelungire, pentru biciclete destinate riveranilor si studentilor.
  • In zona destinata vizitatorilor, respectiv demisol 2, care include si locurile de parcare pentru incarcare electrica, se va aplica regimul de plata orara, fara niciun fel de abonament.

Pentru perioada ramasa din anul universitar 2020-2021, cererile pot fi depuse pana in 31 aprilie 2021, iar abonamentele vor fi valabile pana in 31 octombrie 2021.

Abonamente anuale parkinguri pentru riverani (cu excepția parkingului Moților și a locurilor de parcare cu ora, unde abonamentele nu sunt valabile)

- Abonamente pentru persoane fizice – riverani – 115 lei/an
- Abonamente pentru persoane juridice – 872 lei/an
- Abonamente pentru persoane fizice riverani – terasă – 68 lei /an
- Abonamente pentru persoane juridice - terasă – 234 lei /an
- Abonament de parcare pentru motociclete, mopede și biciclete – 52 lei/an

Taxe pentru ocuparea unui loc de parcare în zona centrală – parcometre

- 30 minute zona I – 4 lei
- 1 oră zona I – 8 lei
- 2 ore zona I – 16 lei

- 1 oră zona II – 3 lei
- 2 ore zona II – 6 lei
- 4 ore zona II – 12 lei
- Pierdere card/tichet – 104 lei/zi

Etapa consultarii publice are loc în perioada 18  februarie – 5 martie. Persoanele interesate pot trimite sesizările, observațiile, punctele de vedere la adresa de e-mail: consultarepublica@primariaclujnapoca.ro sau pot înregistra adrese scrise la Serviciul Centrul de Informare pentru Cetățeni, str. Moților nr.7 sau la orice primărie de cartier.

Comenteaza