Cine digitalizează Consiliul Județean Cluj

Cine digitalizează Consiliul Județean Cluj
| Foto: Consiliul Judeţean

Consiliul Județean Cluj a desemnat câștigătorul concursului de soluții vizând digitalizarea instituției în cadrul proiectului european „Smart Territory”, forul administrativ pregătindu-se să devină în acest fel primul județ inteligent din România.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Câștigătorul premiului I în valoare de 2.897.697 de lei, fără taxa pe valoarea adăugată, este asocierea Life Is Hard, Cloud Soft SRL, Nordlogic Software, EfectRO, acesteia urmând a-i fi atribuit automat și contractul de servicii în urma căruia vor fi realizate cele trei aplicații informatice intuitive – Atlasul Teritorial, Ghișeul Unic și Digitalizarea Arhivei. 

Alin Tișe, Președintele Consiliului Județean a declarat: „Digitalizarea instituției pe care o conduc reprezintă o prioritate, motiv pentru care vom mobiliza toate resursele disponibile pentru ca acesta să se materializeze în cel mai scurt timp posibil. Dorim să venim în ajutorul tuturor cetățenilor care interacționează cu forul județean, facilitându-le, astfel, accesul la serviciile pe care instituția le oferă”.

În perioada imediat următoare Consiliul Județean va iniția procedura de negociere a contractului cu asocierea desemnată câștigătoare. Apoi va avea loc semnarea contractului și implementarea efectivă a proiectului. Scopul proiectului „Smart Territory” este acela de a diminua interacțiunea fizică a cetățenilor cu instituția CJ Cluj.

Noile aplicații, care vor beneficia de o grafică unitară și de o serie de funcționalități interconectate și interoperabile, vor ușura efortul cetățenilor în ceea ce privește completarea cererilor, depunerea documentelor necesare, urmărirea parcursului acestora, plata taxelor și alte operațiuni în timp rapid, electronic, de oriunde, fără a fi necesară deplasarea la sediul instituției.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Etichete
Comenteaza