Cine înlocuieşte profesioniştii din primărie

Cine înlocuieşte profesioniştii din primărie
De la Casa Agronomului a ajuns prin detaşare şef important la Poliţa Locală din cadrul Primăriei Cluj-Napoca. Este vorba despre Marinel Andro, prim ajutor al fostului deputat Petru Călian. Acesta din urmă ar fi negociat cu primarul Emil Boc postul lui Andro.

Chiar dacă n-are vreo experienţă în domeniu, Andro Marinel a fost numit în fruntea unui serviciu important al Poliţiei Locale, din cadrul Primăriei Cluj-Napoca. Fără să fi dat vreun concurs, Andro a ajuns în această funcţie de răspundere strict în baza unui contract pentru personal extern. În septembrie 2011, la conducerea Poliţiei Locale fuseseră numiţi, prin detaşare de la Inspectoratul de Poliţie Cluj - subcosmisarul de poliţie Liviu Gaia şi comisarul Ioan Călugăr. După ce primarul Sorin Apostu a fost arestat, cei doi au plecat din primărie, iar ulterior primarul Emil Boc nu a mai făcut nici un demers pentru a-i înlocui cu alţi specialişti. Sursele ZIUA de Cluj au informat că Marinel Andro a fost primit de Emil Boc la Poliţia Locală la intervenţiile fostului deputat PDL, Petru Călian.

După ce poliţiştii Liviu Gaia şi Ioan Călugăr au ales să plece din fruntea Poliţiei Locale, acestă structură a rămas strict sub conducerea Minodorei Fritea - o funcţionară veche din primărie, care ocupase postul de director adjunct. Rolul celor doi era acela de a coordona Poliţia din cadrul primăriei cu scopul ca această structură să devină performantă, în tandem cu secţiile Inspectoratului de Poliţie. După ce primarul Sorin Apostu a rămas fără mandat, Gaia şi Călugăr au dispărut şi ei din Primărie, fără vreo explicaţie din partea cuiva. De atunci şi până în prezent, nu s-a mai luat nici o decizie în privinţa conducerii acestei structuri.

Sursele ZIUA de CLUJ au relatat că primarul Emil Boc, l-a numit, recent, la conducerea Poliţiei Locale pe Marinel Andro, (mâna drepată a fostului deputat Petru Călian), fost consilier judeţean şi fost şef al unei instituţii deconcentrate: Casa Agronomului. Andro a recunoscut că a ajuns la Poliţia Locală însă neagă că ar deţine chiar controlul acestei structuri. „Nu este adevărat, sunt doar şeful Serviciului de Pază din cadrul Poliţiei Locale. Nu conduc toată structura, doamna Fritea este şefa mea", a spus Andro, destul de afectat de faptul că este chestionat cu privire la acest aspect. El a ţinut să explice că are în subordine vreo 30 de oameni care se ocupă de paza cimitirelor, a primăriilor de cartier şi a altor obiective.

Pe site-ul Primăriei, acest serviciu nu apare însă sub nici o formă. La secţiunea „Poliţia Locală" sunt structurate şase servicii, cu posturi de conducere ocupate : Control Urbanism şi disciplină în construcţii; Serviciul Ordine şi siguranţă publică; Control Protecţia mediului; Înspecţie Comercială; Control Trafic Rutier; Serviciul Evidenţa persoanelor, baze de date, juridic şi relaţii publice. Nimic, însă, despre serviciul de pază, pe care Andro Marinel susţine că în conduce. Chestionat dacă a dat vreun concurs pentru acest post, Andro a explicat că nici nu era nevoie, de vreme ce exista posibilitatea să-l ocupe în baza unui simplu contract. „Sunt parte din personalul contractul. Nu am dat concurs, am venit prin transfer de la Casa Agronomului. Din toamnă, postul meu la Casa Agronomului urma să se reducă, prin bunăvoinţa actualilor guvernanţi, prin urmare, am venit la Poliţia Locală", a comentat Andro Marinel.

 

 

Comenteaza