Cine modernizează staţiile de autobuz din Piaţa Gării

Cine modernizează staţiile de autobuz din Piaţa Gării

O firmă din Ploieşti a câştigat licitaţia pentru modernizarea staţiilor pentru transportul în comun din Cluj-Napoca. Valoarea contractului este de 36.850 de lei. 

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Printre proiectele executate de firma Systegra Engineering se numără proiect tehnic și detalii de execuție Cinematograf Independența din Târgoviste, documentație pentru avizare a lucrărilor de intervenție, proiect tehnic și detalii de execuție pentru Centru de Tranzit în Regim de Urgență Timișoara, proiectare de specialitate instalaţii curenţi slabi pentru Baza Aeriană Feteşti 86 sau studiu de fezabilitate pentru amenajare planetariu la Zoo Braşov. 

Conform caietului de sarcini, municipalitatea cere studiu de fezabilitate preliminar, studiu geotehnic, ridicare topografică, documentație tehnică şi proiect tehnic şi caiet de sarcini pentu șase staţii cu acoperiş verde şi panou lateral. Documentaţia trebuie să prevadă, pe lângă adăpostul pentru călători, şi funcţiuni indispensabile, precum dispecerat, birou echipamente ticketing, grup sanitar cu o suprafaţă utilă de 20 mp. 

Amintim că municipalitatea va demola două staţii de autobuz care nu au mai fost modernizate din anii '90 (Piaţa Gării şi de la Expo Transilvania), urmând ca în locul lor să fie construite staţii moderne. Compania de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca are în vedere modernizarea a 87 de staţii de autobuz şi alinierea acestora la standarde internaţionale în domeniu.

“Calitatea punctelor de oprire și a zonelor de așteptare ale transportului public este foarte importantă pentru păstrarea călătorilor și pentru atragerea de noi călători, astfel, pentru atingerea acestor aspecte, CTP a elaborat proiectul «Modernizarea și extinderea sistemului ed transport public în zona metropolitană Cluj – etapa I», care include și modernizarea a 87 de stații de transport public călători existente în Cluj-Napoca și alinierea acestora la standard international în domeniu”.

CTP arată că este necesară modernizarea construcțiilor existente și precizează că automatele sistem ticketing cu copertine, bănci și coșuri de gunoi sunt amplasate în afara terenurilor concesionate.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza