Cine râvneşte la contractul cu Casa de Cultură a Studenţilor

Cine râvneşte la contractul  cu Casa de Cultură a Studenţilor
Lucările scoase la mezat sunt ofertate de firme de casă fie din vremea în care Boc era tot la vârful administraţiei clujene, fie ale primăriilor PDL din ţară, fie deţinute de pedelişti din judeţene învecinate

De la firma candidatului PDL la Senat în Bistriţa sfătuit de Ioan Oltean să renunţe la BMW, la abonata la banii primăriei portocalii din Târgu Mureş sau la mai vechi clienţi ai administraţiei Boc sau Apostu, toate au depus oferte la licitaţia de peste 300.000 de lei lansată de primăria pentru lucrările de reparaţii la Casa de Cultură a Studenţilor (CCS) din Cluj.

Patru societăţi au ofertat la jumătatea lunii noiembrie pentru contractul scos la mezat de administraţia locală clujeană care are ca obiect lucrări de reparaţii şi amenajări interioare a spaţiilor Casei de Cultură a Studenţilor. Potrivit datelor furnizate de biroul mass media al primăriei, cea mai mică ofertă a venit din partea societăţii Terra Nostra 2011 care s-a angajat să execute lucrările pentru suma de 186.011 lei, fără TVA. Societatea se leagă de numele fostului prefect de Bistriţa, Cristian Florian, acum candidat PDL în Colegiul 2 Senat în acelaşi municipiu unde a fost reprezentantul Guvernului în teritoriu. Depre Florian, presa locală din Bistriţa a relatat recent că liderul Ioan Oltean l-a sfătuit să umbe cu Loganul. "Lui Cristi îi recomand, şi din toată inima o fac, să-şi vândă BMW-ul şi să umble cu Dacia Logan de acum şi până va fi parlamentar", l-a învăţat Ioan Oltean la cafeneaua politică din 12 octombrie potrivit Timp Online. Potrivit aceleiaşi surse, candidatul la Senat s-a conformat şi a renunţat la BMW-ul la volanul căruia se afişa în timpul mandatului deţinut în fruntea prefecturii. Florian este consilier juridic la societatea Fasc, firmă despre care presa bistriţeană spune că e implicată într-o reabilitatea cu cântec la şcoala din Matei gestionată de un primar PDL care s-a lăsat cu condamnări penale. La societatea Terra Nostra 2001, care se ocupă de construcţii, este asociat.

Următoarea ofertă ca preţ depusă pentru lucrările de la Casa de Cultură a studenţilor este cea a societăţii Atlas Company din Mureş administrată de Aurel Toma. Atlas Company s-a angajt să se achite de contract pentru 216.561 de lei. Despre societate, presa locală din Mureş relatează că este o abonată a banului public la primăria municipiului Târgu Mureş, condusă de PDL.

De contract au mai fost interesate societăţile Irini Tehnicom (ofertă de 235.466 de lei) şi Canion Impex (ofertă de 274.896 de lei). Irini Tehnicom are contracte cu primăria comunei natale a primarului Boc pentru reabilitarea căminului cultural şi a mai câştigat contracte de reabilitare a unor unităţi şcolare din Cluj-Napoca în timpul administraţiei Apostu.

Canion Impex este o abonată a primăriei clujene încă din 2004, când instituţia a intrat sub conducerea lui Emil Boc. Societatea este deţinută de Gheorghe Talos şi Mihail Kiss, oameni de afaceri care deţin un grup de firme care participau frecvent la licitaţiile iniţiate de administraţia de la Cluj. Pe lângă Canion, vorbim de Dedal Construct, Ganeli Prodexim, Samid Construct, Romterra Construct, Fidias Construct, Gaudi Construct sau Mincu Construct. De la administraţia clujeană oamenii de afaceri au încasat câtreva milioane de lei.
Casa de Cultură a Studenţilor a primit o infuzie de capital de la primărie pentru noi modernizări în aprilie anul acesta, în valoare de peste 320.000 de lei. Directorul coordonator al structurii, Adam Laszlo (membru al PDL Cluj) declara pentru ZIUA de CLUJ că noile lucrări de modernizare se vor face la nivelurile doi şi trei ale imobilului din Piaţa Lucian Blaga şi că investiţiile din 2010 susţinute din fonduri guvernamentale au vizat doar sala mare de spectacole.

"Avem foarte multe săli pe care trebuie să le modernizăm. Doar pentru sala mare, chiar dacă a fost modernizată, mai avem nevoie de 200.000 de lei pentru îmbunătăţirea sistemului de sonorizare şi a instalaţiei de iluminat, dar şi pentru continuare lucrărilor la sistemul de aer condiţionat. Anul acesta pornim de la etajele doi şi trei şi sperăm ca la anul să modernizăm spaţiile de la etajul I. Vrem să facem o sală de conferinţe cu 80 de locuri, dar şi o sală de dans, plus uşi, zugrăveli şi sisteme audio. Chiar dacă din aceste investiţii nu ne vor creşte veniturile, vom asigura condiţiie decente pentru cei pe care îi deservim. Asigurăm spaţii gratuit pentru diverse conferinţe sau pentru evenimentele organizaţiilor studenţeşti. Pentru lucrările din acest an vom demara o licitaţie", declara directorul CSU pentru ZIUA de CLUJ, anul acesta.

Şeful Casei Studenţilor implicat în afaceri "portocalii" la Cluj şi Bistriţa

În 2010 a avut loc doar o cosmetizare a Casei de Cultură a Studenţilor. Lucrările au costat 1,7 milioane de euro, din fonduri obţinute de la Autoritatea Natională pentru Sport şi Tineret. De renovarea sălii de spectacol, dar şi de montarea instalaţiei de climatizare s-a ocupat firma Comsis Service, deţinută de patronul restaurantului Aroma din Cluj, Călin Aşchilean (apropiat al fostului primar Sorin Apsotu), asociat într-o societate cu directorul de la CCS, Adam Laszlo - Life Style Company care a obţinut administrarea cafenelei "La Mărgelatu" de la cinematograful Florin Piersic. Prin aceeaşi firmă, cei doi au reuşit să preia şi Cinematograful Dacia din Bistriţa, în detrimental autorităţilor judeţene din oraş.

 

Etichete
Comenteaza