Cine se bate pentru consolidarea rampei de lângă “centura de diamant”

Cine se bate pentru consolidarea rampei de lângă “centura de diamant”
Pentru că amplasamentul e instabil, lucrările de construcţie la centrul de depozitare a deşeurilor sunt aproape blocate. Cinci ofertanţi se luptă pentru a obţine contractul de consolidare a acestui teren, printre care şi Construcţii Napoca, executantul drumului de acces.

Proiectul noului centru de depozitare a deşeurilor nu mai poate avansa, atâta timp cât nu se fac lucrările pentru consolidarea amplasamentului. Cinci firme de construcţii se luptă pentru a obţine acest contract de lucrări, printre care şi Construcţii Napoca, societatea care lucrează şi la drumul de acces şi la rampă. Comisia de licitaţie le-a mai cerut firmelor o serie de clarificări, astfel că procedura de atribuire mai durează. Între timp, volumul de lucrări la depozit scade tot mai mult. La drumul care asigură accesul din centura Vâlcele - Apahida nu se lucra, ieri, nimic. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Vakar Istvan, a precizat că lucrările se desfăşoară doar pe anumite porţiuni din pricina situaţiei amplasamentului.

Lucrările pentru consolidarea amplasamentului pe care se realizează centrul de depozitare a deşeurilor au fost evaluate la peste 1,6 milione de euro. Comisia de licitaţie a Consiliului Judeţean întârzie să atribuie acest contract având în vedere că ofertele depuse de firmele de construcţii nu sunt complete. "Comisia a solicitat unele clarificări, firmelor participante, astfel că procedura de atribuire a acestui contract s-a prelungit puţin. Sperăm, totuşi, ca până luna viitoare să fie desemnată firma câştigătoare, pentru că până când nu rezolvăm problema amplasamentului, întregul proiect stagnează", a precizat vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Vakar Istvan. Cinci ofertanţi se luptă pentru acest contract de lucrări: Construcţii Napoca, Societatea Ceconi, Nord Conforest, Asocierea Dacia Faber - Intermed Utilaj şi Vires Construct.

Firma Construcţii Napoca a intrat ca partener şi în consorţiul care se ocupă de construcţia centrului de depozitare a deşeurilor. De asemenea, Construcţii Napoca a obţinut şi contractul pentru realizarea drumului care asigură accesul la centrul de deşeuri. Acest drum ar urma să fie legat de centura ocolitoare Vâlcele - Aphida, însă, ieri, utlajele nu se vedeau în zonă. Vakar Istvan a subliniat că din pricina alunecărilor de teren, pe porţiunea din imediata vecinătate a centurii nu se mai poate lucra deloc: "Acum se lucrează doar sus, pe versant. Jos s-a stopat totul, până în momentul în care se vor realiza lucrările de consolidare".

Conform promisiunilor reprezentanţilor administraţiei judeţene, lucrările la centrul de depozitare a deşeurilor urmau să fie încheiate până la finele acestui an. S-a descoperit însă că o felie din amplasament se duce la vale, astfel că administraţia judeţeană s-a văzut nevoită să angajeze lucrări suplimentare pentru consolidarea terenului. Aceste lucrări vor majora costurile iniţiale ale proiectului cu încă 7%. Rămâne de văzut dacă acest contract va fi câştigat tot de societatea Construcţii Napoca, cea care, de altfel, a realizat şi noua pistă a aeroportului clujean. Lucrările la depozit au fost contractate la preţul de peste 24 de milioane de euro (fără TVA).

 

Comenteaza