Cine va furniza curent electric pentru Cluj Arena în 2022. Compania bagă bani la o rivală a celor de la „U” în lupta pentru promovarea în Liga 1

Cine va furniza curent electric pentru Cluj Arena în 2022. Compania bagă bani la o rivală a celor de la „U” în lupta pentru promovarea în Liga 1

Este vorba de francezii de la Veolia Energie, cu sediul în România la București, care vor furniza curent electric pentru Cluj Arena în anul 2022. Compania a fost principalul finanțator al echipei de fotbal Petrolul Ploiești în ultimii patru ani.

Veolia a fost desemnată câștigătoare la licitația lansată în decembrie anul trecut de către Consiliul Județean Cluj. Contractul pentru furnizarea energiei electrice, inclusiv transportul și distribuția pentru stadionul Cluj Arena, în perioada 01.01.2022 - 31.12.2022 este în valoare de 3,8 milioane lei, potrivit sicap.ai.

Conform unor informații obținute de ZIUA de CLUJ, valoarea contractului este una estimativă, deoarece suma finală va fi în funcție de cât se va consuma la stadion. De asemenea, tariful din contract este de 1.88 lei/kWh.

Cu aproape 179.000 de angajați în întreaga lume, hrupul Veolia proiectează și oferă soluții inovatoare pentru gestionarea apei, a deșeurilor și a energiei. În 2020, Veolia a furnizat apă potabilă pentru 95 de milioane de oameni și servicii de canalizare pentru 62 de milioane de oameni.

Veolia Environnement (listată la Paris Euronext: VIE) a înregistrat venituri consolidate de 26.010 miliarde EUR în 2020. În România, Veolia furnizează servicii de alimentare cu apă potabilă și de canalizare, precum și servicii de energie. 

Au băgat milioane de euro la Petrolul Ploiești

Una dintre principalele rivale ale Universității Cluj, din ultimii ani, la promovarea pe prima scenă a fotbalului românesc este Petrolul Ploiești. „Găzarii” au beneficiat de sume considerabile din partea Veolia România în perioada 2017-2021, zvonurile vorbesc despre o finanțare de 500.000 de euro pe an. Cu ajutorul grupului Veolia, Petrolul a revenit în liga secundă după o perioadă dificilă, presărată cu mari probleme financiare.

Din 2021, compania Veolia a anunțat că rămâne doar la stadiul de sponsor al clubului prahovean: „Responsabilitatea socială şi dezvoltarea profesională reprezintă valori la care Veolia România a aderat şi pe care le-a implementat încă de la începutul activităţii, lucru care ne obligă să rămânem consecvenţi în demersurile noastre şi să ne implicăm activ în comunităţile locale în care noi activăm.

Astfel, rămânem deschişi în a susţine echipa fanion a oraşului Ploieşti, în calitate de sponsor, în speranţa că proiectul fotbalistic al Clubului Petrolul Ploieşti în perioada următoare va pune echipa de suflet a oraşului, acolo unde merită”, au transmis oficialii Veolia România, în luna aprilie a anului trecut.

Totuși, compania își are în continuare sigla pe tricoul echipei Petrolul, cât și pe bannerele din interiorul stadionului ”Ilie Oană”, dar chiar și pe autocarul clubului.

Cine va furniza curent electric pentru Cluj Arena în 2022. Compania bagă bani la o rivală a celor de la „U” în lupta pentru promovarea în Liga 1

Comenteaza