Cine vrea să construiască școala din Borhanci

Cine vrea să construiască școala din Borhanci

Trei oferte au fost depuse în carul licitației pentru construirea unei școli gimnaziale în cartierul Borhanci, proiect în valoare de 56,3 milioane de lei.

1. Ofertant unic: Verbau Romania, Mossfern – subcontractant;

2. Asociere: MBS Group (Leader), Poliart - ofertant, Hobi Powervolt, Electro Excel Green Consulting, Gaz Instal SRL, Parcrom Service SRL, Electra Instal SRL, MST General Instal SRL – subcontractanți;

3. Asociere: Axial Construct Invest SRL (Leader), MRD Instal, Prodesign Engineering & Construction, Daroconstruct, Toponet SRL, Kazinst Grup SRL, Ascensor Advertising SRL, Hydrosfer Instal, Reea Procons Serv SRL, Damian Grup, Megamix Comimpex,  Parcrom Service SRL, Car Boc, RLM Design Serv - subcontractanți.

În cadrul marelui proiect Hub Borhanci, se va construi o școală gimnazială modernă cu o valoare a investiției de 77.292.287,04 lei cu T.V.A.
Complexul gimnazial va fi format din două imobile, unul destinat școlii format din 3 corpuri de clădire, care va avea acoperiș tip terasă circulabila pe corpul A si necirculabilă pe corpurile B si C, și alăturat o sală de sport care va avea acoperiș tip terasă circulabilă. Din punct de vedere tehnic, obiectivul este compus astfel:

- Imobil Școala Gimnazială, format din 3 corpuri de clădire (corp A, B si C), independente din punct de vedere structural, dar alipite pentru a crea o incintă, respectiv a delimita curtea școlii;
- Imobil Sala de sport (corp D), independent din punct de vedere structural de corpul B dar alipit la nivelul

Demisol 2 pentru a permite accesul direct din interiorul școlii și legatura cu zona de vestiare aflată în corpul B la nivelul demisolului 1.

Amprenta la sol a clădirilor propuse este in forma de U, având amplasată zona de curte interioară spre Nord-Est. Funcțiunile interioare cuprind 27 de săli de clasă a câte 25 de elevi fiecare clasă, 2 laboratoare de știinte, 1 laborator de informatică, bibliotecă, cabinet medical și consiliere, grupuri sanitare, cancelarie, birouri, sală de mese cu bucătărie și anexe, sală de sport cu vestiarele aferente, iar la exterior vor fi amenajate platforme pentru petrecerea pauzelor și a timpului liber – cea mai importantă fiind terasa circulabilă de pe acoperișul sălii de sport, spatii verzi si de relaxare dotate cu alei, bănci, teren sport exterior cu gradene exterioare.

Comenteaza