Cine vrea să construiască Spitalul Monobloc de Copii din Cluj
- Scris de Ziua de Cluj
- 08 Noi 2023, 12:45
- Administraţie
- Ascultă știrea
Trei oferte au fost depuse în cadrul licitației pentru construirea Spitalului Monobloc Pediatric din Cluj-Napoca, proiect derulat de Consiliul Județean Cluj.
1. Ofertant unic: Nord Conforest. Firma a câștigat mai multe proiecte derulate de municipiul Cluj-Napoca, între care: Pădurea clujenilor, modernizarea platoului Sălii Sporturilor, Școlii Iuliu Hațieganu, Parcul Feroviarilor, modernizarea Pieței 14 Iulie, reamenajarea Pieței Karl Liebknecht, realizarea studiilor pentru culoarul velo pe malul Someșului.
2. Asociere: Strabag (Lider), Hospital Technical Solutions, SC Zublin Romania SRL, DAS, Reinvent Energy, General Construct SRL, Strabag Sp. z o.o., Kone Ascensorul. Asocierea a depus o ofertă și pentru construirea Centrului Integral de Transplant Cluj.
3. Asociere: Bog'art (Lider), D.Z. Medicale, Dacorum Grup, UTI Construction And Facility Management, CCN Altyapi Yatirimlari VE İnşaat Anonim Şikreti, Terratest Geotehnic SA, SC Coneco Romania SRL, Schindler Romania SRL. Și această asociere a depus o ofertă pentru construirea Centrului Integral de Transplant Cluj.
Valoarea estimată a achiziției este de 1.031.876.278 de lei. Criteriul de atribuire este „cel mai bun raport calitate-preț”. Ofertele se află în etapa de evaluare până la final de februarie 2024.
Primul spital pediatric în sistem integrat construit de la zero, după Revoluție, de către o autoritate publică din România, va fi edificat pe un teren de cca. 17 hectare, în cartierul Borhanci. De importanță vitală pentru Cluj și pentru întreaga Transilvanie, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii, o structură nouă, în sistem monobloc, va dispune de 506 paturi pentru spitalizare continuă, 51 de paturi pentru spitalizarea de zi și 30 de paturi aferente serviciului ATI. Va avea heliport.
Unitatea cu profil regional, care va fi și un model de bună practică în domeniul infrastructurii medicale mari, va fi un centru de excelență clinică și științifică, la cele mai înalte standarde europene, urmând să ofere un spectru larg și complex de servicii medicale destinate micuților pacienți.
Construirea spitalului va dura 4 ani de la semnarea contractului de execuție. Lucrările ar fi trebuit să înceapă în vara acestui an, dar nu a existat finanțare pentru acest obiectiv: 'Încheierea contractului de achizite publica este condiționată de obținerea / aprobarea finanțării lucrărilor din fonduri de la bugetul local și/sau fonduri europene nerambursabile, semnarea contractului fiind posibilă doar in situatia în care se respectă dispozițille referitoare la angajarea cheltuielilor din bugetele care intra sub incidenta legislației privind finantele publice. În cazul in care, indiferent de motive, obținerea / aprobarea finantării lucrărilor din fonduri de la bugetul local și/ sau fonduri europene nerambursabile nu se realizează pană la data de 365 zile după termenul limită de depunere a ofertelor, Autoritatea Contractanta își rezervă dreptul de a aplica prevederile art. 212 alin. (1) lit. c) teza a II-a din Legea nr. 98/2016, fiind imposibilă încheierea contractulul de achizitie publică. Ofertanții din cadrul acestei proceduri acceptă utilizarea condiției suspensive de mai sus, asumandu- și intreaga răspundere în raport cu eventualele pierderi pe care le-ar putea suferi in situatia descrisă''.