Foto Ciudăţenii imobiliare: Fără PUD şi autorizaţie, un imobil din centrul Clujului are aproape toate apartamentele vândute

Se ştie că piaţa imobiliară din Cluj-Napoca este cea mai dinamică din ţară, chiar şi pe timp de pandemie. Apartamentele se vând "ca pâinea caldă", deşi nu au încă autorizaţie de construire. Astfel că, clujenii care cumpără astfel de imobile îşi asumă un risc destul de mare, proiectul putând să nu fie autorizat sau să primească autorizaţie pentru mai puţine etaje. 

Consilierii locali vor vota, în şedinţa de săptămâna viitoare, aprobarea P.U.D. – Construire imobil mixt (locuințe cu spații comerciale/servicii la parter) S+P+5E+R, str. Traian nr. 58-62. Beneficiarul este firma S.C. Solaris Real Estate Investments S.R.L. 

Coform site-ului companiei, dezvoltatorul imobiliar şi-a început activitatea în 2005 şi a construit ansambluri pe străzile Donath, Paris, Avram Iancu, Albini, Someşului, etc. În ceea ce priveşte proiectul de pe Traian, deşi consilierii locali abia votează PUD-ul, pe site-ul menţionat, dezvoltatorul imobiliar spune că mai este doar un singur apartament de vânzare, restul fiind deja cumpărate.

"Proiectul “SOLARIS 10” este un imobil mixt, cu un spațiu comercial la parter și 16 apartamente la etaj, situat pe str. Traian nr. 58-62, într-o locație centrală, la numai 500 m de Piața Mihai Viteazul, Zona este una de reconversie urbană, în care se află o serie de clădiri noi, moderne, cu apartamente și birouri. Apartamentele sunt dispuse pe 6 niveluri și au 2 sau 3 camere, cu suprafețe utile între 49 și 84 mp, la care se adaugă balcoanele sau terasele. La ultimul nivel se află apartamente de tip penthouse cu terase generoase. La parter se regăsește spațiul comercial. Fiecare apartament dispune de un loc de parcare în garajul subteran sau un loc de parcare exterior. Proiectul se află în fază de autorizare, lucrările urmând să înceapă estimativ în cursul lunii MARTIE 2021. Finalizarea proiectului este estimată în luna DECEMBRIE 2021", se artă pe site. 

Singurul apartament rămas disponibil are 3 camere şi se află la etajul 5: Suprafaţa utilă – 85.68mp, Suprafaţă terasă – 9.48 mp. Avans minim 30%.

Comenteaza