Civicii cer explicații pentru întârzierea realizării bazei sportive La Terenuri

Civicii cer explicații pentru întârzierea realizării bazei sportive La Terenuri

Civicii cer municipalității explicații pentru întârzierea realizării bazei sportive La Terenuri. 

"Către Primăria Cluj-Napoca,

În atenţia
Primarului Municipiului Cluj-Napoca, dl. Emil Boc,
Direcţiei de Urbanism - Serviciul Autorizări construcţii şi Strategii Urbane
Direcţiei Tehnică - Serviciul Investiţii

Având în vedere că observăm în ultimii 2 ani în zona La Terenuri lucrările la şantier sunt destul de încetinite sau că în unele perioade din ultimii 2 ani, nu s-a lucrat aproape deloc, ne arătăm îngrijorarea față de toată implementarea la timp a proiectului promis de administrație către comunitățile de aici. În plus, în perioada pandemiei numeroși cetățeni din zonă au dorit să folosească zona verde pentru sport sau loisir, accesul fiindu-le restricționat în zonă datorită începerii șantierului, însă acesta stagnând enorm în ultima perioadă, fiind păcat de zona verde care putea fi folosită de atâția locuitori mai ales în perioada de lockdown. Există numeroși cetățeni nemulțumiți din zonă care spun ca nu au unde ieși cu copiii, cu animalele de companie, unde face sport etc. Locuitori din zonă spun ca clădirea este prea mare și ocupă foarte mult spațiu verde, în plus majoritatea spun ca toata vara muncitori de pe șantier nu au fost monitorizati si controlati.

Ca urmare a îngrijorărilor expuse mai sus, vă solicităm să ne comunicaţi următoarele:

1. Am dori să ne transmiteţi Proiectul Tehnic dat spre execuţie pentru construirea Zonei de agrement, Parcul La Terenuri.
2. Dorim să ne transmiteţi şi Contractul stabilit între Primăria Municipiului Cluj Napoca şi constructorul parcului.
3. De asemenea, dorim să ne comunicaţi şi Etapele lucrărilor, Calendarul de desfăşurare a lor cât şi Termenele aferente.
4. În cazul în care termenele sunt depășite, dorim să știm dacă s-a depus o garanție de către constructor și dacă deja s-au aplicat penalități acestuia pentru neîndeplinirea termenelor promise.
5. Vă rugăm să ne indicați dacă derulați un proces de Monitorizare a procesului de lucru și dacă ați numit un Inspector din cadrul instituției pentru vizite pe șantier și monitorizare constantă a îndeplinirii contractuale. Dacă răspunsul este afirmativ, vă rugăm să ne comunicați contactul acestuia, pentru o mai bună comunicare.
6. În plus, am dori să ne transmiteți și următoarele răspunsuri la întrebări punctuale privind proiectul zonei de agrement:
a. Vă rugăm să ne prezentați căile de acces între zona de agrement și pădure.
b. Vă rugăm să ne spuneți dacă se va păstra legătura între străzile Parâng și Negoiu/Mehedinți.
c. Vă rugăm să avem informații despre cum o sa fie monitorizată şi protejată Zona de agrement, Parcul La Terenuri.
Mulțumim!

Așteptăm răspuns,

Semnatari
Grupul de inițiativă pentru Mănăștur, Cetățenii cartierului și orașului Cluj-Napoca
Laura Panait
Silviu Medeșan
Maria Fleser (Corrieri)
Mihai Armanca
Marcelina Armanca
Gabriela Ana Barbu
Adrian Barbu"

Baza sportivă „La Terenuri” din Mănăștur este realizată în proporție de 54%, dar trebuia finalizată la început de toamnă. Săptămâna trecută, edilul Emil Boc a declarat: ''La Terenuri sunt în întârziere și vor plăti ca popa. Termenul a fost 16 octombrie, ei au cerut o prelungire. Intră pe lista rușinii, intră la penalizări''.

Investiția are ca obiect crearea unei zone de agrement cu facilități moderne pe o suprafață de peste 4,2 hectare. Proiectul cuprinde terenuri pentru sporturi în aer liber: tenis de câmp, baschet, mini fotbal, badminton, volei, amenajate cu suprafețe sintetice adaptate și prevăzute cu nocturnă. De asemenea, vor fi create terenuri de beach volley cu nisip, o pistă de alergare, o zonă cu aparate și echipamente parkour, un skatepark și zone de fitness. Pentru activități indoor, baza sportivă prevede o clădire multifuncțională în care pot avea loc variate sporturi precum: squash, tenis de masă, escaladă, yoga sau aerobic.


Suprafața de spații verzi amenajate în cadrul zonei de agrement este de peste 18.000 de metri pătrați. Parcul de agrement va oferi clujenilor zone de recreere pentru copii și seniori. Amfiteatrul în aer liber prevăzut în proiect va putea fi utilizat sub formă de patinoar pe timpul iernii.

Noua investiție cuprinde crearea de parcări auto și facilități pentru biciclete: stație pentru bike sharing și stații pentru încărcarea bicicletelor electrice. Căile de acces vor fi modernizate și se vor crea două pasaje de trecere peste pârâul Calvaria.

Lucrarile sunt efectuate de Asocierea SC RO-VERDE LANDSCAPING SRL-SC OPENTRANS SRL-SC ELECTROGRUP SA-SC CRIS GARDEN SRL-SC PROSPECT DRILL SRL. Contractul de proiectare și execuție are o valoare totală de 5,5 milioane euro fără TVA – 26.581.616,15 lei fără TVA. Durata de realizare a investiţiei este de 16 luni (120 zile proiectare și 12 luni execuție). Contractul a fost semnat in 28 aprilie 2020. Viitoarea bază sportivă, cu acces gratuit, va fi realizată pe modelul celei existente deja în cartierul Gheorgheni.

 

Comenteaza