CJ Cluj a obținut autorizația de construire pentru Centrul Integrat de Transplant. Tișe: „Până la finalul anului să înceapă lucrările”

CJ Cluj a obținut autorizația de construire pentru Centrul Integrat de Transplant. Tișe: „Până la finalul anului să înceapă lucrările”
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Consiliul Județean Cluj urmează să scoată la licitație execuția efectivă a centrului Integrat de Transplant, unic în România și sud-estul Europei.

Anunțul a fost făcut vineri de către liderul forului administrativ județean, Alin Tișe.

Consiliul Județean (CJ) Cluj va demara licitația de execuție pentru Centrul Integrat de Transplant.  Astăzi (vineri, n.red.) a fost eliberată Autorizația de Construire și urmează, ca în maxim 2 luni, CJ Cluj să scoată la licitație execuția efectivă a acestui important obiectiv medical, unic în România și sud-estul Europei.

Țelul meu este ca până la finele anului să fie demarată execuția efectivă. Dacă lucrurile merg bine, în circa trei ani de zile, construcția Centrului Integrat de Transplant va fi finalizată”, a transmis președintele Consiliului Județean Cluj.

Noul centru va costa aproximativ 200 de milioane de euro

Așadar, proiectul Consiliului Județean Cluj, cu o valoare estimativă de 200 milioane euro, vizează edificarea primului centru de transplant din țară care integrează facilitățile necesare pentru patru tipuri de transplant: de cord, plămân, hepatic și renal. În cadrul acestuia, toate circuitele, spațiile și funcțiunile necesare vor fi realizate la cele mai înalte standarde din domeniu.

„Acest proiect este grandios. E ceva unic nu numai în România, ci în Sud-Estul Europei. Durata de execuție este de 3 ani. Mă bucur că noi l-am gândit în urmă cu doi ani, atunci când încă nu aveam speranțele unei finanțări concrete și mulți râdeau de noi. Vom crea un centru integrat unde se pot efectua toate cele patru tipuri de transplant

În acest spital se vor realiza: transplant de inimă, ficat, rinichi, plămâni. Vrem să îl facem pe terenul din centru de pe Victor Babeș, va avea o suprafață de aproximativ 17.000 de metri pătrați. Va avea 12 săli de operație, heliport. Clădirea va fi cu 11 nivele, subteran și suprateran. Va fi un parking subteran care va fi în timp și public”, spunea, la ZIUA LIVE, Alin Tișe, în luna noiembrie a anului trecut.

De asemenea, șeful județului Cluj se arăta optimist că acest proiect va fi realizat din banii alocați prin Planul Național de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), deoarece n-ar mai avea concurență pe acest domeniu.

Comenteaza