News alert CJ Cluj a reziliat contractele cu Kiat: "Nu mai putem continua în acest registru"

CJ Cluj a reziliat contractele cu Kiat: "Nu mai putem continua în acest registru"

Președintele Consiliului Județean (CJ) Cluj, Alin Tișe, a anunțat că a dat notificare de reziliere a contractului cu Kiat Group Construct, pentru modernizarea a două drumuri județene.

"Am trimis notificare de reziliere pentru firma Kiat pentru Viișoara – Frata – Mociu și am dat ordin pentru firma de întreținere perioadică și au început deja lucrările pentru plombare și covor asfaltic. Am trimis notificare de reziliere pentru Mărișel, tot pentru Kiat, și acolo vom intra, tot cu firma de întreținere, să finalizăm ce a rămas și să terminăm la poduri. Dacă nu se mișcă în regim de urgență, pentru Băișoara a mai rămas o bucată de 3 kilometri, plus partea de podețe, vom rezilia contractul și acolo cu Kiat și vom intra în toamna aceasta cu întreținere.

Dorința noastră este ca cele două drumuri, până în Băișoara și până în Mărișel, să poată fi circulate. Unde nu putem să modernizăm, vom face plombări și covor asfaltic pentru întreținere. Vom abandona contractele cu Kiat, ne vom judeca și vom vedea peste doi ani cine avea dreptate. Eu consider că firma Kiat a încălcat contractul și nu mai putem continua în acest registru", a declarat Alin Tișe.

Decizia nu este surprinzătoare, întrucât președintele CJ Cluj amenința, încă din luna mai, că va rezilia contractul cu Kiat întrucât aceștia "nu au capacitatea să lucreze". Kiat Group Construct este o firmă cu acţionariat turcesc, asociaţi fiind Mustafa Bekar, Atalay Deniz şi Tamer Atalay.

Comenteaza