CJ Cluj, acuze grave la adresa șefului Direcţiei de Asistenţă Socială: "Situația a degenerat și a condus la decese"

CJ Cluj, acuze grave la adresa șefului Direcţiei de Asistenţă Socială: "Situația a degenerat și a condus la decese"
| Foto: facebook.com/people/Dgaspc-Cluj

"Superficialitatea în exercitarea atribuțiilor de serviciu a directorului Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Cluj, Daniel Tămaș, a condus la decese în centrele de îngrijire și asistență a persoanelor vârstnice din județ", acuză forul judeţean, într-un comunicat trimis presei.

"Din cauza faptului că domnul Tămaș Claudiu Daniel nu a solicitat expres anchete epidemiologice riguroase în centrele specializate, unde sunt beneficiari vulnerabili, situația a degenerat și a condus la decese în rândul beneficiarilor", transmite Biroul de presă al Consiliului Judeţean (CJ) Cluj. 

"Este foarte important cum se realizează anchetele epidemiologice și cât de corecți sunt angajații în a declara persoanele cu care au intrat în contact. Aceasta era responsabilitatea principală a domnului director și a șefilor de centre, pentru beneficiari, nu să se implice în campania electorală", se arată în comunicatul instituţiei.

Acuzaţiile pe care CJ le aduce fostului director al DGASPC Cluj, Daniel Tămaş:

  • "Decesul persoanelor în vârstă din centrele DGASPC Cluj s-a întâmplat inclusiv din cauza superficialității cu care și-a exercitat atribuțiile domnul Tămaș, pentru că nu a impus respectarea cu strictețe a protocoalelor de prevenire a răspândirii virusului și nu a efectuat verificări constante în centrele specializate".
  • "DGASPC Cluj, sub conducerea lui Tămaș Claudiu Daniel, a fost atenționată în repetate rânduri de către Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, că este obligatoriu să notifice către autoritatea tutelară fiecare eveniment deosebit".
  • "Primele cazuri de COVID 19 au fost aduse la cunoștința CJ Cluj de către presă, iar directorului Tămaș, destituit ulterior pentru incompetență profesională, i s-a pus în vedere de către președintele CJ Cluj să notifice de fiecare dată când apare un eveniment deosebit în instituție".
  • "Domnul Tămaș, DESTITUIT DEFINITIV de instanța de judecată, se află în perioadă de preaviz, iar pentru a prelungi durata acestuia, începând din ziua următoare destituirii definitive de către instanța de judecată, a intrat în incapacitate temporară de muncă / concediu medical".
  • "De aceeași manieră, tot prin nerespectarea legii, a procedat domnul director și în perioada în care concursurile erau interzise prin lege, în starea de alertă. A demarat și a organizat concursuri pentru ocuparea mai multor posturi din instituție, crescând în acest fel riscul de răspândire în rândul populației a noului coronavirus".

CJ Cluj anunţă că vor fi demarate controale în legătură cu anchetele epidemiologice efectuate și responsabilitatea angajaților din centrele de îngrijire a vârstnicilor, "iar unde este cazul se vor depune și plângeri penale".

Vom reveni cu poziţia lui Daniel Tămaş referitoare la acuzaţiile formulate de forul judeţean.

Comenteaza