Clujul s-a înscris la bani europeni pentru dotarea anticoronavirus a patru spitale

Clujul s-a înscris la bani europeni pentru dotarea anticoronavirus a patru spitale

Consiliul Județean (CJ) Cluj vrea să doteze patru spitale din subordinea sa pentru a crește capacitatea de gestionare a crizei sanitare COVID-19 la nivelul județului.

Proiectul, care va fi depus pe axa prioritară 9 - protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19, se referă la dotarea cu echipamente de protecție și echipamente medicale a Spitalului Clinic de Recuperare, a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii, a Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Leon Daniello și a Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal.

”Necesitatea îmbunătățirii capacității de răspuns a celor patru unități sanitare din Cluj-Napoca la criza COVID -19 rezultă clar din analiza nevoii echipamentelor de protecție și a echipamentelor medicale. Concret, echipamentele existente sunt insuficiente sau lipsesc cu desăvârșire, motiv pentru care unitățile sanitare au demarat achiziții pentru cumpărarea acestora, însă în limita bugetului aprobat.

Nevoia suplimentară de echipamente a fost transmisă unității administrativ teritoriale Județul Cluj care a decis să ajute cele patru spitale prin achiziționarea echipamentelor medicale pe care nu și le permit. Astfel, s-a justificat crearea parteneriatului și accesarea finanțării necesare”, se precizează în proiectul de hotărâre, care va fi supus spre aprobarea consilierilor județeni.

Proiectul asigură adaptarea tehnică a infrastructurii celor patru spitale în special ”pentru reducerea riscului de transmitere a infecției cu o contagiozitate extrem de înaltă”, se mai arată în proiectul de hotărâre. Valoarea proiectului este de 15,5 milioane de lei, cu taxa pe valoarea adăugată inclusă.

Comenteaza