CJ Cluj caută consultant pentru proiectul Spitalului Pediatric Monobloc

CJ Cluj caută consultant pentru proiectul Spitalului Pediatric Monobloc

Consiliul Județean demarează un concurs pentru a găsi consultantul care să se ocupe de proiectul Spitalului de Copii monobloc.

”Legea privind terenul pentru acest spital urmează să ajungă în Camera Deputaților. În 8 aprilie a fost aprobat proiectul în Senat. A trecut de comisii la cameră și va intra pentru vot final la Camera Deputaților în curând. Între timp, noi am demarat un concurs pentru consultantul pentru acest spital pentru că ne dorim să fie un proiect foarte bine realizat un concurs internațional de soluții. Și pentru acest spital vom face și un proiect pe bani europeni. Înțeleg că anul viitor și în contextul pandemiei vor fi foarte mulți bani pentru sănătate disponibili și astfel noi vom avea pregătite aceste 2 proiecte mari la Cluj pe sănătate, Spitalul de copii și Centrul Integrat de Transplant”, a declarat Alin Tișe la ZIUA LIVE.

Potrivit anunțului publicat pe SEAP, valoarea contractului de consultanță este estimată la 253.000 de lei. Ofertele se pot depune până în 15 iunie, fiind vorba despre o procedură simplificată de achiziție.

”Obiectul contractului îl reprezintă prestarea serviciilor de consultanță și organizare concurs internațional de soluții în 2 etape pentru Spitalul Pediatric Monobloc. Una din prioritățile absolute ale Consiliului Județean Cluj o reprezintă construirea unui Spital pediatric Monobloc care să reunească în aceeași clădire toate secțiile Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca. Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii este un spital pavilionar care își desfășoară activitatea în 9 locații diferite, având în structura actuală 11 secții, 2 compartimente, stația de dializă, UPU, distribuite în 14 clădiri aflate pe raza orașului Cluj-napoca, cu o distanță medie de aproximativ 4 km între ele. Analiza rezultatelor statistice privind activitatea medicală desfășurată de unitate evidențiază un număr de aproximativ 70.000 de cazuri/an care sunt asistate în spital”, se arată în documentația de licitație.

”Realizarea unui spital pentru copii în sistem monobloc în care să fie dezvoltate la standarde europene secțiile: Chirurgie Infantilă, ATI, ORI, Nefrologie, Neurologie, pediatrie Generală, Imagistică, laborator Analize Medicale, Laborator Anatomie Patologică și sector administrativ ar avea numeroase avantaje printre care reducerea cheltuielilor, un control și o supraveghere sporită a secțiilor, o colaborare mai ușoară între secții, funcționalitate net superioară, realizarea de blocuri operatorii cu săli de operații de dimensiuni și utilitățicorespunzătoare, înființarea unității de transfuzie sangvină, asigurarea spațiilor verzi esențiale actului recuperator al tratamentului”, se mai arată în caietul de sarcini al licitației.

Consultantul care va fi selectat va trebui să pregătească toate documentele pentru viitorul concurs de soluții, să se ocupe de lansarea concursului, promovarea acestuia la nivel internațional și de desfășurarea propriu-zisă a concursului.

Prestarea serviciilor se va face în decurs de 12 luni.

Terenul de 169.700 de metri pătrați pentru acest spital este în zona Becaș și s-a aflat în administrarea USAMV, care a aceptat transferul administrării către CJ Cluj, lucru care trebuie însă finalizat prin legea care va fi adoptată de Camera Deputaților, fiind vorba despre un teren din domeniul public al statului.

În locul celor 16 hectare din Becaș, CJ Cluj va da la schimb universității, atunci când spitalul va fi gata, terenul actual de pe Moților cu clădirile actualului Spital de copii.

Terenul în cauză este practic la capătul străzii Brâncuși și strada Borhanci, în locul unde această stradă se întâlnește cu viitoarea centură. Sunt circa 3 kilometri din zona 0 a orașului, 3,4 kilometri de la actuala centură, 8 kilometri din Mănăștur, 10 kilometri de la viitorul spital regional de urgență din Florești și 6,7 kilometri de la aeroport. Autoritățile județene consideră că locația este foarte bună tocmai pentru că la acest viitor spital se poate ajunge foarte rapid pe viitoarea centură, dar și pe actuala centură.

Comenteaza