CJ Cluj dotează ISU cu 50 de calculatoare performante

CJ Cluj dotează ISU cu 50 de calculatoare performante

Consiliul Județean Cluj contribuie la creșterea eficienței și a vitezei de intervenție a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” (ISU) al Județului Cluj, prin dotarea corespunzătoare a Centrului  Județean de Conducere și Coordonare a  Intervențiilor - Dispeceratul  Integrat.

Forul administrativ județean a demarat procedura simplificată pentru achiziția a 50 de laptopuri și stații desktop pentru Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” al Județului Cluj.

Echipamentele vor intra în dotarea Centrului Județean de Conducere și Coordonare a  Intervențiilor - Dispeceratul  Integrat ISU și vor fi utilizate în activitatea de coordonare și dispecerizare a intervențiilor în situații de risc, crescând, astfel, eficiența intervențiilor și reducerea timpului de reacție la alertă.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: “Am considerat că e de datoria noastră să continuăm să venim în sprijinul acestei instituții strategice, crescându-i capacitatea de a lupta eficient, cu ajutorul unor echipamente ultramoderne, atât cu această pandemie cât și cu numeroase alte probleme și situații de urgență în care este chemată să intervină. Aceste calculatoare ultraperformante le vor permite o foarte bună interconectare și accesarea cu maximă rapiditate a diferitelor aplicații, a hărților folosite în timpul intervențiilor, dar nu numai”.

Investiția este estimată la 184.000 de lei fără TVA, banii fiind asigurați din bugetul propriu al Consiliului Județean Cluj. Data limită pentru depunerea ofertelor este 21 aprilie a.c., criteriul de atribuire fiind prețul cel mai scăzut.

Principalul avantaj al Dispeceratului Integrat ISU Cluj este acela că reunește, în aceeași locație, reprezentanți ai principalelor instituții cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență, respectiv ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, atât pe componenta de pompieri cât și pe cea de S.M.U.R.D., ai Serviciului Județean de Ambulanță, Inspectoratului Județean de Poliție, Jandarmeriei și Serviciului de Telecomunicații Speciale.

 

Comenteaza