News alert CJ Cluj opreşte angajările în instituţiile subordonate. Riscă să rămână fără bani de salarii şi arată spre directorul demis de la Protecţia Copilului

CJ Cluj opreşte angajările în instituţiile subordonate. Riscă să rămână fără bani de salarii şi arată spre directorul demis de la Protecţia Copilului
| Foto: Consiliul Judeţean

Prin adrese oficiale repetate, Consiliul Județean Cluj a solicitat în mod imperativ tuturor instituțiilor subordonate să oprească angajările, cu excepția celor expres prevăzute de legislația pentru prevenirea și limitarea extinderii COVID 19. Rațiunea care a stat la baza acestei decizii e legată de obligația de a fi prudenți, pentru a nu ajunge la imposibilitatea achitării salariilor.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Entităților subordonate Consiliului Județean Cluj, care nu se vor conforma acestor dispoziții oficiale, comunicate în scris, li se va reduce fondul de salarii corespunzător posturilor scoase la concurs în mod ilegal.

"În acest sens, un caz flagrant îl reprezintă situația de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj, instituție subordonată Consiliului Județean, unde, în pofida pandemiei și a restricțiilor impuse de lege, inclusiv cu privire la angajări, directorul demis pentru incompetență și aflat în ultimele zile de preaviz continuă să deruleze concursuri și să le reia pe cele suspendate anterior. Prin aceasta, alături de sănătatea și chiar viața persoanelor care participă la aceste proceduri de angajare, este pusă în pericol plata salariilor actualilor angajați", transmite CJ Cluj. 

În acest context, în proxima ședință a Consiliului Județean Cluj, bugetele de salarii ale entităților subordonate, care vor încălca în continuare prevederile legale și solicitările exprese ale forului tutelar și ordonatorului principal de credite, vor fi diminuate corespunzător posturilor vacante.

"Iresponsabilitatea unor directori pune în pericol locurile de muncă existente, acest fapt putând determina luarea unor măsuri extreme care să permită asigurarea în continuare a salariilor pentru actualii angajați", transmite CJ Cluj. 

Instanţa a decis: Tămaş, dat afară de la Protecţia Copilului. A fost declarat "incompetent profesional"

Daniel Tămaş, șeful Direcţiei Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, a fost demis de Consiliul Judeţean (CJ), după ce justiţia a dat câştig de cauză forului judeţean într-un proces în care fost director contesta decizia luată în 2017. Trei ani a durat procesul, timp în care Tămaș a rămas la conducerea DGASPC.

Problemele nu se încheie aici pentru fostul director. CJ Cluj va începe demersurile pentru recuperarea prejudiciilor constatate de către Curtea de Conturi în timpul controalelor efectuate la DGASPC în ultimii ani, care, conform instituției citate, se ridică la 11 milioane de lei. Mai multe AICI!

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza