Clădire de birouri pe malul Lacului Gheorgheni. PUZ-ul în dezbatere publică, vecinii se opun

Clădire de birouri pe malul Lacului Gheorgheni. PUZ-ul în dezbatere publică, vecinii se opun

Un nou proiect imobiliar este pus în dezbatere pe site-ul primăriei până în 22 aprilie. Este vorba despre ridicarea unei clădiri de birouri, pe strada Sarmisegetuza 11-13, într-o zonă rezidențială.

Proiectul îl are ca beneficiar pe Alexandru Neag și a fost realizat de firma Arhimobil.

Potrivit proiectului de PUZ, pe o parte din terenul de circa 1.600 de metri pătrați, aflat în prezent în zonă rezidențială, se dorește instituirea unei subzone de activități economice cu caracter terțiar. Aceasta ar permite ridicarea unui imobil de birouri cu o înălțime maximă de 12 metri, S+P+2E. POT-ul permis este de 40%, iar CUT-ul maxim 1,8.

Potrivit proiectului de hotărâre, investitorul va trebui să dezmembreze din parcela sa porțiunea adiacentă Lacului Gheorgheni, în suprafață de circa 100 de metri pătrați, pentru înscrirea acesteia în domeniul public ca spațiu verde.

”În urma studiului efectuat prin această documentație se propune instituirea unei subzone de activități economice cu caracter terțiar, în zona cu caracter rezidențial adică UTR S_Et, pentru UTR Ve nu se propune nici o modificare, doar se va amenaja zona verde. În urma intervențiilor prevăzute prin această documentație se propune îmbunătățirea amenajărilor pe culoarul Ve ce aparține beneficiarilor, și o eventuală deschidere înspre lac prin intermediul unor funcțiuni prevăzute și acceptate de Planul urbanistic general al Municipiului Cluj-Napoca. Accesul se face din strada Sarmisegetuza. Se propune modernizarea accesului din strada Sarmisegetuza, prin realizarea unui acces carosabil cu lățimea de 5m, și a unui trotuar pietonal, cu lățimea de 1m. Staționarea autovehiculelor se va realiza în interiorul parcelei, în exterior și în parcarea subterană a viitorului imobil. Se propun maxim 24 de locuri de parcare”, se precizează în PUZ.

La dezbaterile publice organizate până acum pe marginea documentației au participat mai mulți vecini care s-au opus acestui proiect. Oamenii reclamă faptul că o clădire de birouri de o asemenea dimensiune într-o zonă preponderent de case nu este oportună. Vecinii nu sunt de acord cu regimul de înălțime propus, care le-ar umbri propriile proprietăți. De asemenea, ei spun că aglomerația creată de o clădire de birouri în traficul de pe strada Sarmisegetuza, dar și în zona Lacului Gheorgheni ar dăuna acestei zone percepută de clujeni ca o zonă de relaxare.

PUZ-ul a primit deja avizul arhitectului șef și al comisiei de urbanism, iar după etapa consultării publice va fi supus spre aprobare în Consiliul Local.

Comenteaza