Clădirea de birouri Iulius Group, aprobată de urbaniştii primăriei

Clădirea de birouri Iulius Group, aprobată de urbaniştii primăriei
Proiectul de birouri propus de Iulius Group pe malul lacului din Gheorgheni, în vecinătatea mallului, a fost avizat ieri de Comisia de amenajare a teritoriului şi urbanism (CTATU) din cadrul primăriei. Investiţia este estimată la 20 de milioane de euro, iar şantierul ar urma să se deschidă în 2012, conform Iulius Mall.

La şedinţa CTATU de ieri, la primul punct, a fost discutată propunerea Arhimar privind clădirea de birouri pe care Iulius Group, proprietarul mallului din Gheorgheni, vrea să o amenajeze pe malul lacului, în vecinătatea complexului comercial. Proiectul nu a apărut pe ordinea de zi a şedinţei, anunţată de primărie. Proiectanţii de la Arhimar au informat că proiectul vizează amenajarea unei clădiri cu demisol, parter, patru etaje şi etaj retras care va adăposti spaţii de birouri. La demisol se vor amenaja parcări, iar în zonă sunt propuse alei pietonale şi spaţii verzi, plus circulaţii auto, dar şi un restaurant la parter.

Primarul Sorin Apostu a declarat că varianta propusă de Arhimar de această dată este foarte bună, întrucât rezolvă zona de promenadă de pe malul lacului din Gheorgheni şi vizează şi amenajarea unei piste de alergare şi role în zonă, pe care municipalitatea o doreşte de mult. Pentru că este vorba despre o clădire în zona locului, arhitecţii din comisie au cerut faţade transparente, mai ales spre lac şi au solicitat ca viitoarea construcţie să nu fie umbrită cu vegetaţie pe faţada dinspre luciul de apă. De asemenea, arhitecţii din CTATU au mai cerut proiectanţilor să se rununţe la parcările de la sol propuse. "Suntem de acord cu circulaţiile auto, însă doar pe o bandă", a completat primarul Sorin Apostu.

Iulius Group plănuieşte încă de anul trecut noi spaţii de birouri în vecinătatea lacului din Gheorgheni şi a mallului inaugurat în 2007. Atunci, reprezentanţii companiei estimau că lucrările ar putea demara în primul semestru din 2011, dar noile planuri vizează începerea construcţiei anul viitor. "Lucrările la clădirea de birouri dezvoltată de compania Iulius Group în vecinătatea Iulius Mall vor demara, cel mai probabil, în primăvara anului viitor. Investiţia este estimată la aproximativ 20 de milioane de euro", au transmis oficialii Iulius.

Compania a demarat anul trecut demersurile de avizare pentru construcţia noilor clădiri. De altfel, proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu al ansamblului de clădiri pentru comerţ şi servicii de 8-10 etaje s-a aflat pe ordinea de zi a şedinţei de consiliu local din 22 februarie. Acesta a fost însă retras şi amânat la solicitarea reprezentanţilor Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, care au explicat că instituţia nu a fost informată în scris privind planurile de extindere a Iulius Mall. Terenul pe care s-au construit mallul şi birourile, într-un ansamblu de 155.000 de mp, aparţine complexului Univers T, aflat sub autoritatea CJ. Acum, conducerea CJ a fost informată, iar proiectul a fost pliat mult mai eficient pe teren, după ce s-a renunţat la câteva ataje. Arhitecţii din CTATU au avizat ieri noua variantă a proiectului de birouri.

 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza