Clădirea şi terenul MApN din zona noii piste a aeroportului din Cluj, transferate la Consiliul Judeţean VIDEO

Clădirea şi terenul MApN din zona noii piste a aeroportului din Cluj, transferate la Consiliul Judeţean VIDEO
Clădirea şi terenul aflate în patrimoniul Ministerului Apărării Naţionale care se află în zona de protecţie a noii piste a aeroportului din Cluj au fost transferate în administrarea Consiliului Judeţean Cluj, săptămâna trecută, printr-o Hotărâre de Guvern.

Este vorba de imobile construite în 1968 şi un teren de 3.520 de metri.  „Vom demara curând procedurile de demolare, penrtu că e un corp de clădire dezafectat", spune preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

În paralel lucrările la noua pistă a aeroportului continuă, în măsura în care vremea o permite, "practic n-au fost întârziate niciun moment", adaugă el.


Instituţia a achitat până acum 1,6 milioane de lei pentru lucrările executate anul trecut de consorţiul de constructori.

A doua licitaţie, pentru a doua etapă a pistei, nu e în planul instituţiei, deocamdată, „cel puţin până la alegeri", spune Tişe. "Nu sunt resurse pentru viitoarea etapă. Dacă se vor face rectificări şi vor fi găsite resurse, se va face, dar lucrările sunt condiţionate şi de modul în care cei de la Direcţia Apelor Someş-Tisa finalizează proiectul de deviere a cursului Someşului. Până când această lucrare nu e finalizată, e imposibil practic să continui cu pista, câtă vreme trebuie să treci peste Someş", spune Tişe.

Comenteaza