Breaking news Update Cluj-Napoca a trecut de 7,5 cazuri la mie! Care sunt noile restricții și când intră în vigoare

Cluj-Napoca a trecut de 7,5 cazuri la mie! Care sunt noile restricții și când intră în vigoare

Rata infectărilor cu noul coronavirus a trecut de pragul de 7,5 în Cluj-Napoca, ceea ce ar însemna că în municipiu ar urma ca noile restricții să fie aplicate și în timpul săptămânii, nu doar de vineri până duminică.

UPDATE: "Cel mai probabil, astăzi va fi o ședință, iar pe lista localităților cu noi restricții va fi inclus și municipiul Cluj-Napoca. Măsurile ar urma să intre în vigoare de mâine - când, oricum, sunt deja în vigoare cele din weekend. Dacă incidența rămâne peste 7,5 și luni, se aplică de luni, iar dacă scade, se anulează", a precizat pentru Ziua de Cluj, prefectul Tasnádi Szilárd.

Conform Direcției de Sănătate Publică Cluj, incidența cazurilor de COVID în Cluj-Napoca a urcat, în 1 aprilie, la 7,65 la mie, adică peste pragul de la care intră în vigoare scenariul săptămânal al noilor restricții.

Reamintim că, potrivit măsurilor adoptate de Guvern săptămâna trecută, în localitățile cu o incidență mai mare de 7,5 cazuri COVID la mia de locuitori este interzisă circulația în afara locuinței după ora 20:00, cu două ore mai devreme față de restul localităților. Măsura se aplică și în localitățile în care incidența este mai mare de 4 cazuri la mia de locuitori, dar doar în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

De asemenea, magazinele se închid de la ora 18:00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în localitățile cu o rată mai mare de 4 la mia de locuitori, iar acolo unde incidența este mai mare de 7,5 cazuri la mie, măsura se aplică pe tot parcursul săptămânii. Se închid și sălile de fitness în localitățile cu o rată mai mare de 4 la mie. 

Comenteaza