Breaking news Cluj-Napoca, fără restricțiile săptămânale! De AZI magazinele se închid la 21 și toată lumea acasă la 22

Cluj-Napoca, fără restricțiile săptămânale! De AZI magazinele se închid la 21 și toată lumea acasă la 22

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a decis marți ridicarea restricțiilor din timpul săptămânii în Cluj-Napoca, după ce în municipiu incidența infectărilor cu noul coronavirus a coborât sub pragul de 7 cazuri la mia de locuitori.

Comitetul Județean de Urgență Cluj a emis marți Hotărârea nr.70/13.04.2021 prin care a ridicat restricțiile impuse în timpul săptămânii în municipiu. Decizia vine după ce la Cluj-Napoca incidența cazurilor de COVID-19 cumulată la 14 zile a coborât marți la 6,62 la mia de locuitori. Totodată, măsurile suplimentare din timpul săptămânii au fost ridicate și în comuna Sic, unde rata infectărilor a coborât la 6,15. 

Astfel, începând cu marți, 13 aprilie, în municipiul Cluj-Napoca, dar și comuna Sic, unde incidența este mai mică sau egală cu 7/1.000 de locuitori, magazinele se închid în timpul săptămânii la ora 21:00, iar clujenii vor trebui să fie în casă la ora 22:00. Totuși, până când incidența infectărilor nu scade sub 3,5 la mie, Cluj-Napoca rămâne cu măsurile impuse în weekend. Prin urmare, conform deciziei CJSU Cluj, rămân în vigoare următoarele măsuri:

- se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20.00-5.00;

- se instituie obligația pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, să își organizeze și să își desfășoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 5.00-18.00;

- se suspendă activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport și/sau fitness;

- în toate localitățile se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 22.00-5.00;

- magazinele care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, trebuie să își organizeze și să își desfășoare activitatea în intervalul orar 5.00-21.00.

Pentru ca restricțiile de weekend să fie eliminate, trebuie ca incidența cazurilor cu COVID-19 să scadă sub 3,5 la mia de locuitori.

Incidența cazurilor de COVID-19 în Cluj-Napoca a urcat, joi, 1 aprilie, la 7,65 la mie - adică peste pragul de la care intră în vigoare scenariul săptămânal al noilor restricții impuse de autorități. Pentru că măsurile de "carantină săptămânală" au intrat în vigoare începând de vineri, 2 aprilie, când s-au suprapus cu restricțiile de weekend, noile măsuri au fost resimțite de clujeni abia de luni, 5 aprilie.

Comenteaza