Cluj-Napoca, la un pas de CARANTINĂ. Ce spune prefectul

Cluj-Napoca, la un pas de CARANTINĂ. Ce spune prefectul
| Foto: Visit Cluj

Incidența infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori a trecut de 7 la Cluj-Napoca.

În județul Cluj coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este de 6,34, iar la Cluj-Napoca a ajuns luni la 7,49, în scădere ușoară față de duminică, când era 7,59.

Municipiul a intrat, în 22 octombrie 2020, în scenariul roșu, după ce rata infectărilor a trecut de pragul de 3 la mie, iar la expirarea celor două săptămâni, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a decis să mențină restricțiile pentru încă 14 zile, începând cu 5 noiembrie 2020, având în vedere că incidența infecțiilor urcase la 5,88.

"Vedem evoluția cifrelor în următoarele zile, monitorizam zilnic toți indicatorii din analiza de risc realizată de DSP și vom analiza când se va impune, daca va fi cazul. In evaluarea pe care o facem, ținem cont de mai multi factori: Nr teste zilnice, Nr decese, Nr paturi ATI disponibile, capacitate medicala de răspuns. De asemenea, ținem cont de măsurile deja luate și de faptul că efectul acestora se poate observa intr-o perioada mai lunga de timp, precum și de faptul că prin HG 935/2020 au fost impuse noi restricții", a declarat, luni, prefectul Clujului, Mircea Abrudean.

Prefectul a precizat că măsura de carantinare este una "extremă" și a atras atenția că aceasta nu va putea fi evitată decât dacă oamenii vor respecta măsurile sanitare astfel încât ritmul de creștere a numărului de îmbolnăviri să scadă.

"Toată lumea trebuie să înțeleagă că dacă nu limităm la maxim deplasările și interacțiunea socială, daca nu respectam întocmai regulile sanitare, în ritmul actual de creștere, nu vom putea evita carantinarea, care este o măsură extremă. Noi ca autorități facem tot posibilul sa nu ajungem la carantină, dar avem nevoie de ajutorul cetățenilor, altfel efortul tuturor este în zadar", a mai spus Abrudean.

 

Comenteaza