Cluj: Revin autobuzele școlare. Se introduc noi trasee

Cluj: Revin autobuzele școlare. Se introduc noi trasee

Proiectul de transport pentru elevii din Cluj-Napoca va fi extins, din 14 septembrie, și în alte zone ale orașului.

Autobuzele dedicate transportului elevilor vor fi repuse în circulație odată cu începerea noului an școlar și vor fi introduse noi rute.

“Autobuzele școlare o să le avem la dispoziție pentru 14 septembrie. Avem și trasee suplimentare, inclusiv din cartiere care până acuma nu făceau parte din programul acesta. Pot să vă spun că vor fi rute din cartierul Lomb, rute din Iris, spre zona centrală, rută de pe Observatorului va fi prelungită cu 5 km, până pe Eugen Ionescu, prin Făget, până la Vila Tușa”, a declarat, primarul Emil Boc, vineri, la ZIUA LIVE.

Extinderea programului de transport școlar era în plan încă de la începutul anului, când municipalitatea a anunțat că intenționează să cumpere zece noi mijloace de transport pentru a ajunge și în zonele în care există mai puțini copii.

Programul de autobuze școlare dedicate pentru transportul elevilor a fost propus și votat de clujeni în cadrul procesului de bugetare participativă online desfășurat de Primăria Cluj-Napoca în 2017. Municipalitatea a implementat în primă fază propunerea ca proiect pilot, extinzând apoi, transportul pentru elevi de la 5 la 12 trasee și la mai multe școli din municipiu, ca urmare a răspunsului pozitiv din partea familiilor și profesorilor. Potrivit datelor primăriei, în 2018 au fost transportați 24.000 de elevi, iar în 2019, 108.000 elevi.

Comenteaza