Clujean pe Câmpul Pâinii, unde urmează să fie ridicată o biserică: "ajunge gălăgia de la tren, nu vrem zgomote de clopote şi behăituri la difuzoare"

Clujean pe Câmpul Pâinii, unde urmează să fie ridicată o biserică:
Un clujean care locuieşte pe Câmpul Pâinii ameninţă cu reclamaţii zi de zi viitoarea biserică ortodoxă ce ar urma să fie construită în zonă. Consiliul Local decide joi dacă va acorda cu titlu gratuit terenul parohiei din zonă.

 

"Nu vrem biserică pe Câmpul Pâinii!", reclamă Daniel A., un clujean care locuieşte în zonă, pe site-ul de sesizări domnuleprimar.ro. "Vă rugăm ca la şedinţa Consiliului Local de joi să nu aprobaţi să daţi terenul pe gratis la Biserica Ortodoxă. Aici sunt blocuri de garsoniere şi ajunge gălăgia de la tren, nu vrem zgomote de clopote şi behăituri la difuzoare. Ziceţi că n-aveţi terenuri pentru şoli, grădiniţe şi parcuri de joacă, şi le daţi la biserică să ne terorizeze?! Nici un ne consultaţi? Sunt destule biserici în zonă, lăsaţi-ne în pace!".


Acesta spune că va depune reclamaţii "zi de zi, oficial, la registraturi", dacă biserica va polua fonic vecinătatea.

În replică Primăria îl invită pe cel care a făcut sesizarea la şedinţa de Consiliu Local de joi. "Şedinţele sunt publice, iar cu respectarea procedurilor legale în vigoare preşedintele de şedinţă poate da cuvântul cetăţenilor care doresc să facă observaţii legate de un anumit proiect", se arată în răspunsul Primăriei.

Noua biserică va fi construită în parohia "Sfinţii Ioachim şi Ana", pe strada Câmpul Pâinii, pe un teren de 770 metri pătraţi. Decizia de joi vine după ce parohia a solicitat în iulie anul trecut terenul în acest scop. În adresa cultului către Primărie se arată că parohia a primit în folosinţă gratuită un teren de 900 metri pătraţi pe strada Bobâlnei, dar pentru că în ultimii zece ani aici nu a fost construită nicio biserică, Primăria a amenajat pe Bobâlnei un spaţiu de joacă pentru copii.

Menţionăm, pe Câmpul Pâinii a fost ridicată deja o biserică de lemn, pe care n-o revendic nimeni.

"Verificarea în teren a amplasamentului a relevat existenţa unei construcţii de lemn tip biserică pe terenul solicitat. Nu a fost găsită nicio persoană la faţa locului pentru obţinerea unor informaţii privind edificiul respectiv", se arată în proiectul de HCL ce va fi analizat joi.

 

Comenteaza