Clujenii care vor primi 400 de lei pentru cumpărăturile de sărbători

Clujenii care vor primi 400 de lei pentru cumpărăturile de sărbători
| Foto: spynews

Administrația din Cluj-Napoca a decis să ofere românilor fără posibilități materială suma de 400 de lei pentru cumpărăturile de sărbători.

Primăria din Cluj-Napoca oferă un sprijin financiar semnificativ pentru achiziționarea alimentelor de sărbători prin intermediul programului "Alimente", adresat persoanelor cu venituri reduse.

Acest program constă în acordarea unui ajutor în valoare de 400 de lei pentru rezidenții din Cluj aflat în dificultate financiară.

Până în prezent, peste 8.000 de clujeni au solicitat și au primit carduri sociale, conform primarului Emil Boc.

În comparație cu anul anterior, numărul beneficiarilor a înregistrat o ușoară scădere, coborând de la 9.159 de tichete sociale în 2022 la 8.047 în acest an.

Proiectul este coordonat de Direcția de Asistență Socială și Medicală a Primăriei Cluj-Napoca, programul "Alimente" reprezintă o inițiativă locală menită să sprijine rezidenții cu dificultăți financiare.

Românii interesați de proiect, au trebuit să depună o cerere la primărie, iar 29 noiembrie este ultima zi.

Printre categoriile de beneficiari eligibili pentru tichetele sociale se numără persoanele cu handicap grav sau accentuat, pensionari, invalizi, veterani, șomeri înregistrați, beneficiari de ajutor social, victime ale traficului de persoane și victime ale violenței domestice.

Persoanele care își doresc să primească 400 de lei pentru cumpărăturile de Crăciun și Anul Nou vor trebui să se încadreze în anumite limite ale veniturilor, potrivit spynews.ro.

Comenteaza