Clujenii îi arată primarului străzile

Clujenii îi arată primarului străzile
Lucrările de toamă operate de regii sau cele de modernizare pe programul primăriei de asfaltare a aleilor dintre blocuri crează disconfort clujenilor.

S-a turnat asfalt în oraş şi încă se mai toarnă, însă administraţia este acuzată că acceptă lucrări neconforme. Oamenii se plâng edilului Emil Boc că străzile sunt pline de valuri, n-au unde să-şi parcheze maşinile, că există lucrări efectuate de mântuială, cum ar fi cele din zona Scorţarilor nr.5, şi că, în alte zone deja modernizate, primăria nu catadicseşte să mercheze locurile de parcare.

Pe strada Scorţarilor-alei adiciacente unde a lucrat vara aceasta la modernizare societatea Diferit au şi început spargerile de remedieri. Mircea Bocşa spune că, pe parcursul lucrărilor, s-a reuşit înfundarea gurilor de canal din toată zonă, că s-a asfaltat neconform, având în vedere că sunt zona unde punctul minim al asfaltului proaspăt turnat este departe de gura de canal şi că, în spatele blocului de la nr.5 s-a distrus trotuarul şi acesta n-a mai fost refăcut. Grigore Vădean, director în cadrul societăţii Diferit a declarat că nu poate discuta, fiind într-o întâlnire. Încercările ulteriore de a intra îl legătură cu Vădean au fost sortite eşecului. Potrivit studiului de fezabilitatea, administraţia locală plăteşte peste 4,6 milioane de lei pentru refacerea carosabilului şi a trotuarelor.
Nu este sigura sesizare de anul acesta adresată primăriei cu privire la modul în care lucrează firmele aflate în contract la partea de modernizări străzi. În cazul străzii Măceşului unde a lucrat tot Diferit şi unde oamenii au pus pe tapet mai mule deficienţe legate de cotele trotuarelor, administraţia locală a declarat că este vina oamenilor care au construit fără să respecte normele.

Cetăţenii nu sunt mulţumiţi nici de modul în care lucrează regiile şi companiile de utilităţi. „Domnule primar, cu siguranţă circulaţi cu maşina prin Cluj-Napoca. Sunt foarte nemulţumit de denivelărilri care se formează la scurt timp în locurile unde intervin companiile de utilităţi. Unde se refac porţiunile unde s-a săpat, imediat cedează asfaltul şi se formează valuri. Este deranjant ca, dintr-o dată să te trezeşti că sari cu maşina. Sunt zeci de asfel de locuri. Este o problemă a tuturor şoferilor care trebuie rezolvată", a atras atebţia Alin Magdaş. Alţi clujeni de pe Bistriţei reclamă că de fiecare dată când plouă, artera e plină de noroi, având în vedere că în urma lucrărilor efectuate în zonă au rămas numai valuri în asfalt.

Vlad Ginga a sesizat că, pe Calea Dorobanţilor nr. 102, unde au început de două luni lucrările de întreţinerea a instalaţiei de termoficare, s-a distrus spaţiul verde, gardul viu şi cel metalic. „De la finalizarea lucrărilor, în urmă cu 3 săptămâni se aduce cam din patru în patru zile pământ şi moloz pentru a acoperi instalaţia. Marţi când am ajuns acasă şi am dorit să parchez maşina am găsit parcarea, pentru care plătesc abonament la primărie, pe o porţiune foarte mare, plină cu pământ", s-a plâns clujeanul. "Insist, domnule primar, să trimiteţi inspectorii din birou să facă şi teren, să vadă ce lucrări se fac pe banii noştri, ai contribuabililor. Aceşti oameni sunt plătiţi să şi verifice ce lucrări se fac. Să nu mai acceptaţi lucrări făcute de mântuială", au atras atenţia riveranii de pe Bistriţei.

O altă problemă apărută după asfaltarea străzii este pusă pe tapet de Adrian Budea care este nemulţumit că, după modernizarea spaţiului din faţa centralei termice din zonă, unde riveranii au locuri de parcare pentru care plătesc abonament, acestea sunt ocupare de alte maşini. "Am sunat la Poliţia Locală şi mi s-a spus că ei nu pot face nimic până nu se retrasează locurile de parcare", a mai afirmat cetăţeanul.

Reprezentanţii primăriei nu au oferit un răspuns în cursul zilei de astăzi cu privire la situaţia lucrărilor de pe domeniul public pe care le-a recepţionat. Practica instituită de conducerea instituţiei a fost aceea de a sancţiona firmele care lucrează pentru companiile de utilităţi, după sesizări repetate venite de la clujeni. În legătură cu firmele care lucrează pentru primăriei, având în vedere că acestea oferă garanţie pe lucrările efectuate, administraţia locală jonglează cu aceasta şi are garanţia că, în cazul lucrărilor proate, oricum acestea vor fi remediate, fără un leu în plus de la bugetul local.

În schimb, reprezentanţii Regiei Autonome de Termoficare (RAT) spun că, pe Dorobanţilor, în cel mult o săptămână parcarea va fi adusă la strarea iniţială. „R.A. Termoficare Cluj-Napoca a demarat în data de 26 august o serie de lucrări de investiţii la reţeaua de termoficare aferentă zonei menţionate. Lucrările au fost finalizate în data de 26 septembrie şi au urmărit reabilitarea reţelei de termoficare aferente adreselor Calea Dorobanţilor nr. 102 respectiv Calea Dorobanţilor nr. 113. Pentru îndepărtarea pământului şi molozului rezultat în urma lucrărilor RAT are un contract cu Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP) Cluj-Napoca. În acest sens o echipă mixtă formată din reprezentanţi ai R.A. Termoficare, ai RADP şi ai Primăriei Cluj-Napoca s-a deplasat în cursul zilei de 3 cotombrie la faţa locului pentru predarea amplasamentului pentru refacere şi aducere la starea iniţială. Parcarea a fost curăţată, iar suprafaţa de gazon şi gardul vor fi readuse la starea iniţială de către RADP până în data de 11 octombrie", au menţionat reprezentanţii RAT.

 

 

Comenteaza