Clujenii mai așteattă. Abia în decembrie vor afla cât plătesc la CĂLDURĂ

Clujenii mai așteattă. Abia în decembrie vor afla cât plătesc la CĂLDURĂ

Clujenii, care primesc căldură de la Regia Autonoma de Termoficare Cluj-Napoca. vor afla abia în luna decembrie ce facturi vor avea la încălzire în această iarnă. Este vorba despre circa 21.000 de familii.

"Se va tranșa în luna decembrie în Consiliul Local, după ce vom vedea cum va arăta ordonanța cu energia, pentru că astăzi este, într-adevăr o mare problemă, nici apa, nici termia, nici transportul public nu beneficiază de sprijinul acela de preț prafonat la energie electrică și, evident, acest preț crește foarte mult prețul gigacaloriei, și atunci se regăsește tot în facturile românilor. Se discută în Parlament, avem înțelegerea și acordul primului ministru să se rezolve acest lucru, în luna noiembrie se va ști exact care va fi prețul gigacaloriei pentru această iarnă", a declarat edilul Emil Boc, la ZIUA LIVE. 

Ajutor de 17 milioane de euro FACUTURA DE CALDURĂ

În noiembrie 2022, municipalitatea a decis să plătească o parte din creșterile prețului de producție la gigacalorie (17 milioane euro): ''Acum, prețul de producție la gigacalorie este de 455 de lei, clujenii plătesc 242 lei. Din noiembrie 2022, prețul de producție va fi de 664 de lei, dar populația va plăti 275, cu 15% mai mult, pentru că municipalitatea va oferi o subvenție'', a declara primarul Emil Boc.

Comenteaza