Clujenii nu donează străzile private la Primărie din comoditate. Boc: Vor plăti taxe mai mari, asta-i viața

Clujenii nu donează străzile private la Primărie din comoditate. Boc: Vor plăti taxe mai mari, asta-i viața
| Foto: expresmagazin.ro

Emil Boc a recomandat deținătorilor de case și de terenuri aflate pe străzi private, să treacă aceste artere în domeniul public pentru că vor plăti impozite majorate dacă ele nu sunt asfaltate.

'Cine nu va preda strazile private la primarie sau cine nu le va asfalta, mai bine spus, va avea taxe mai mari pe viitor. Asta-i viata. Noi suntem deschisi, doar mergeti la notar, dati o declaratie ca cedati la primarie drumul, primaria se ocupa apoi sa le modernizeze. Sunt cele doua optiuni. La foarte multi e vorba de comoditate, pana discut eu cu toti vecinii, sa ne punem de acord, e doar o chestiune de organizare pentru care nu le predau', a explicat edilul Emil Boc, la un post de radio local.

Primăria Cluj-Napoca a informat că există un număr apreciabil de străzi private, lucru datorat dezvoltării urbanistice a oraşului, corelativ cu soluţionarea cererilor de revendicare a terenurilor. Aceste străzi sunt situate pe terenuri proprietate privată, reglementate prin documentaţii de urbanism.

Pentru soluţionarea acestor solicitări este necesară trecerea drumurilor situate pe proprietăţi private în domeniul public al municipiului. Sunt preluate în proprietatea publică a municipiului terenuri proprietate privată cu destinaţia de drum, conform documentaţiilor de urbanism aprobate.

Modalitatea de preluare este aceea de a accepta prin hotărâre de consiliu local ofertele de donaţie pentru terenuri. Condiţiile tehnice de proiectare pentru aceste categorii de drumuri sunt: străzi de categoria a III-a – colectoare, cu două benzi de circulaţie, având lăţimea benzii carosabile de 3-3,5 m.

Comenteaza