Clujenii nu vor mai avea grija facturilor și nu vor mai trebui să-și citească apometrele

Clujenii nu vor mai avea grija facturilor și nu vor mai trebui să-și citească apometrele

Consiliul Județean Cluj a aprobat, miercuri, proiectul „Digitalizarea infrastructurii de apă si apă uzată a operatorului regional - contorizare inteligentă”, aflat în pregătire și care urmează să fie depus de Compania de Apă Someș în vederea obținerii finanțării nerambursabile.

Acest nou proiect european, ce vizează optimizarea operării infrastructurii și creșterea siguranței în exploatare, vine în completarea celui aflat deja în derulare la nivelul Companiei de Apă Someș, prin care se implementează un sistem informatic integrat pentru toate investițiile realizate în cadrul mega-proiectului european în valoare de peste 400 milioane de euro.

„Dorim să implementăm sisteme care să sprijine clujenii în viața lor de zi cu zi. Astfel,  vom aduce la Cluj-Napoca un sistem inteligent de citire de la distanță a contoarelor de apă. Digitalizând, nu se mai impune ca cetățenii să fie deranjați, sistemul generând citire și facturare automată. Intenția noastră este să digitalizăm acest proces folosindu-ne de banii europeni nerambursabili”, a transmis Alin Tișe, liderul CJ Cluj.

Proiectul privind eficientizarea și sustenabilitatea, prin digitalizare, a infrastructurii de apă din județul Cluj urmează să fie depus pentru finanțarea europeană în cadrul POIM 2014-2020.

Valoarea totală a proiectului este de 9.908.291 lei, din care 9.306.000 este valoarea eligibilă nerambursabilă, 186.120 lei reprezintă cofinanțarea de 2% din valoarea cheltuielilor eligibile nerambursabile asigurate de Consiliul Județean Cluj, restul sumei fiind suportată de Compania de Apă Someș S.A.

Comenteaza