Clujenii s-au îngrămădit să prindă un loc de parcare

Clujenii s-au îngrămădit să prindă un loc de parcare
| Foto: captura video Digi24

Oamenii s-au așezat la coadă încă de marți seara să depună cererile pentru închirierea unui loc de parcare de la primărie, în condițiile în care ghișeele s-au deschis abia miercuri dimineață. S-a lăsat cu mulți nervi.

A fost agitație mare în fața Primăriei Cluj-Napoca, unde oamenii s-au așezat la coadă încă de marți seară ca să își plătească taxele și impozitele. Un bărbat a venit în această dimineață cu un copil în brațe și a vrut să intre în față, în condițiile în care legea îi oferă prioritate, scrie digi24.ro.

Prima persoană care s-a așezat la coadă a venit aseară, la ora 20.00, chiar dacă ghișeele se deschideau abia dimineață, la 8. Oamenii spun că miza este cea a locurilor de parcare, mai puține decât numărul mașinilor.

Cererile pot fi depuse si online, dar redistribuirea celor rămase libere se face pe principiul primul venit primul servit, așa că oamenii nu au vrut să riște să se blocheze platforma așa cum a fost în anii anteriori.

Spiritele s-au încins atunci când un bărbat a venit cu un copil în brațe înainte de ora 8.00 și s-a așezat în față. Oamenii s-au revoltat, dar agentul de la intrare i-a permis accesul, deoarece legea spune că persoanele însoțite de un minor cu vârsta de până la 5 ani au prioritate atât la ghișeele instituțiilor publice, cât și la casele de marcat din magazine.

Numărul cererilor pentru un loc de parcare a depășit deja 4.500, în condițiile în care mașinile din oraș sunt de cinci ori mai ulte decât parcările.

Clujenii care au depus astăzi documentele vor afla dacă au primit loc de parcare în luna martie.

"Cei care deţin locuri de parcare şi au toate calităţile care le permit acest lucru au la dispoziţie 90 de zile să le achite", a declarat pentru o observatornews.ro Oana Buzatu, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Cluj-Napoca.

Comenteaza