Clujenii vor vota în magazine sătești și CAP-uri. O secție va fi în clădirea parohială

Clujenii vor vota în magazine sătești și CAP-uri. O secție va fi în clădirea parohială
Proprietara unei locuinţe din Cluj în care a fost înfiinţată o secţie primeşte 300 de lei, iar primăria îi asigură lemnele de foc pe două zile.




La nivelul judeţului Cluj vor fi deschise, duminică, 656 de secţii de votare, cele mai multe – 181 - urmând să funcţioneze în reședința de județ. 

Dintre cele 369 de secţii din mediul rural, majoritatea în şcoli sau instituţii publice, sunt peste 10 amplasate în gospodăriile unor cetăţeni, în incinta unor magazine săteşti, a unor foste cooperative agricole de producție (CAP) sau chiar în clădirea unei parohii ortodoxe.

Cele mai multe secţii de votare care vor funcţiona în gospodăriile cetăţenilor – patru – sunt în sate aparţinând comunei Iara, secţia nr. 333 este în casa Todoricăi Paşca din satul Moara de Pădure, comuna Băişoara, secţia nr. 625 într-o casă particulară din satul Clapa, comuna Tritenii de Jos. 

Secţia nr. 338 din satul Giurcuţa de Sus, comuna Beliş, va fi deschisă într-un magazin, la fel ca şi alte trei din comunele Cojocna, Baciu şi Sînpaul. O secţie va funcţiona în satul Nireş, comuna Mica, în spaţiul fostei CAP, iar secţia nr. 409 în cadrul Parohiei Ortodoxe Sălişte, comuna Ciurila.

Preotul Aurel Cristea, parohul din satul Miceşti, de care aparţine şi Parohia Ortodoxă din Sălişte, a a pus la dispoziţie o cameră a casei parohiale din localitate pe care nu o foloseşte nimeni.

”Este în centrul satului, are intrare separată, nu locuieşte preotul acolo. Cu acordul oamenilor, am decis să ajutăm Primăria Ciurila să facă o secţie de votare, pentru că tot pentru oameni este, numai să fie folosită cu gânduri bune, să ne ajute Dumnezeu. Sunt cam 60 de oameni în Sălişte”, a spus Cristea.

Primarul comunei Băişoara, Minodora Luca, a declarat că primăria plăteşte 300 de lei proprietarei casei care îşi pune casa la dispoziţie de alegeri.

”O cameră a casei d-nei Paşca din Moara de Pădure o transformăm în secţie de votare. Noi asigurăm lemnele de foc pentru două zile, să fie încălzită secţia şi sâmbătă şi duminică. Nu avem alt loc în sat pentru secţie de votare”, a spus Luca. În Moara de Pădure locuiesc 100 de persoane.

În judeţul Cluj sunt aşteptaţi la urne 604.430 de alegături, pentru care Prefectura Cluj a pregătit 1,3 milioane de buletine de vot. Costul total al tipăririi buletinelor a fost de 103.793 de lei.

Comenteaza