Clujul a pierdut titlul de Capitală europeană a inovării 2020, dar primeşte bani de la CE

Clujul a pierdut titlul de Capitală europeană a inovării 2020, dar primeşte bani de la CE
| Foto: Visit Cluj

Cluj-Napoca a pierdut titlul de Capitală europeană a inovării 2020, dar primeşte bani de la Comisia Europeană. 

"Cluj se află în top 6 cele mai inovatoare orașe din Uniunea Europeană și a câștigat 100.000 de euro din partea Comisiei Europene . Leuven este câștigătorul din acest an al titlului de Capitală Europeană a Inovării", arată Comisia Europeană. 

Amintim că, alături de Milano, Valencia, Viena şi alte opt oraşe europene, Cluj-Napoca a fost în finala competiţiei pentru titlul de „Capitala europeană a inovării 2020”, al cărui premiu este un milion de euro. Finanţat prin Orizont 2020, programul pentru cercetare şi inovare al UE, premiul recunoaşte meritele oraşelor europene care dezvoltă ecosisteme de inovare dinamice menite să abordeze provocările din viaţa publică şi să îmbunătăţească viaţa oamenilor.

„Inovarea este esenţială pentru ca oraşele să asigure o redresare durabilă după perioade dificile. Atunci când oraşele îşi alimentează ecosistemele de inovare, astfel încât actorii din domeniul inovării şi cetăţenii să se întâlnească şi să colaboreze, ele îşi stimulează dezvoltarea şi rezilienţa. Cea de-a şasea ediţie a premiului „Capitala europeană a inovării” va prezenta cele mai bune practici inovatoare care impulsionează oraşele europene”, a declarat comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret Mariya Gabriel, potrivit sursei citate.
 
 
Oraşul câştigător va primi titlul de „Capitală europeană a inovării 2020”, precum şi suma de un milion de euro pentru a sprijini activităţile sale de inovare şi a-şi consolida capacitatea de a stabili conexiuni între cetăţeni, sectorul public, mediul academic şi întreprinderi, cu scopul de a aduce beneficii societale comunităţilor sale. Fiecare dintre cele cinci oraşe care se vor clasa pe locurile următoare va primi câte 100.000 de euro.
 
 
Concursul „Capitala europeană a inovării” (iCapital) este organizat şi finanţat în cadrul programului Orizont 2020, programul UE pentru cercetare şi inovare. Aceasta recunoaşte că oraşele sunt actori unici în promovarea inovării, care contribuie în mod semnificativ la creşterea rezilienţei, a durabilităţii şi a calităţii vieţii. Oraşele din statele membre ale UE şi din ţările asociate la programul Orizont 2020 sunt eligibile pentru participarea la concurs.

Comenteaza