Clujul devine un imens şantier. Au început lucrările la trama stradală FOTO/VIDEO

Clujul devine un imens şantier. Au început lucrările la trama stradală FOTO/VIDEO
S-a dat oficial startul la lucrările de asfaltare a drumurilor pe întreg traseul liniei de tramvai. Excavatoarele şi-au făcut apariţia pe Calea Baciului, încă de la primele ore ale dimineţii. Pe marginea drumului au fost depozitate blocuri de dale pentru borduri.

Proiectul de modernizare a tramei stradale în zona industrială cuprinde 15 străzi şi patru poduri, adică întreg traseul liniei de tramvai, din Mănăştur şi până în Iris, dar şi străzile Calea Baciului şi Grigore Ignat.

Astfel, vor fi asfaltate următoarele drumuri: Calea Baciului, Primăverii, Splaiul Independenței,  George Barițiu, Horea, Piața Gării, I. L. Caragiale, Căii Ferate, Oașului, Bulevardul Muncii, Căpitan Grigore Ignat şi podurile Canalul Morii, Horea, podul peste Nadăş şi cel peste Valea Chintăului.

"Astăzi am semnat ordinul de începere al lucrărilor pe Calea Baciului, de astăzi se începe lucrul acolo, se va începe cu restricţionarea traficului şi cu efectuarea lucrărilor pe celalălt proiect important european care vizează modernizarea tramei stradale din Mănăştur până la Bulevardul Muncii", a declarat primarul Emil Boc.

Perioada de implementare a lucrărilor este de 18 luni, iar investiţia e de 20 de milioane de euro, din care municipalitatea asigură 15%, iar Uniunea Europeană are o contribuție de 85%.

Licitaţia pentru modernizarea tramei stradale de acces la zona industrială a fost adjudecată de asocierea Diferit-Kiat pentru 53 de milioane de lei, în februarie.

Comenteaza