Clujul, în topul finanțărilor PNRR pentru renovarea energetică a clădirilor publice şi a clădirilor rezidenţiale

Clujul, în topul finanțărilor PNRR pentru renovarea energetică a clădirilor publice şi a clădirilor rezidenţiale

Peste 1.000 de cereri au fost depuse pentru eficientizarea energetică şi asigurarea siguranţei seismice a blocurilor de locuinţe şi a clădirilor publice, a anunţat ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila.

Astfel, din bugetul total de peste 2,8 miliarde de euro, mai sunt disponibili doar 974 de milioane de euro, două treimi din fonduri fiind accesate deja, a adăugat acesta, potrivit unui comunicat de presă al MDLPA.  "Fondurile disponibile pentru judeţele Argeş, Bihor, Botoşani, Cluj, Galaţi, Maramureş şi Satu-Mare au fost accesate aproape în totalitate", a subliniat ministrul Dezvoltării.

El a amintit că, pentru renovarea energetică a clădirilor publice şi a clădirilor rezidenţiale multifamiliale, autorităţile publice locale mai pot depune cereri de finanţare până la data de 30 mai sau până la epuizarea bugetului rămas. "După cum este cunoscut, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Ministerul Dezvoltării finanţează investiţii în eficientizarea energetică şi asigurarea siguranţei seismice a blocurilor de locuinţe şi a clădirilor publice. Este cel mai mare apel de proiecte lansat până acum, cu cea mai mare finanţare din PNRR", a spus Cseke Attila.

Cererile de finanţare pot fi depuse exclusiv online, de către autorităţile publice, pe site-ul ministerului: www.mdlpa.ro/investitii/PNRR.

Numărul cererilor primite şi fondurile disponibile rămase pot fi consultate, în timp real, pe pagina ministerului: https://mdlpa.ro/pages/pnrrbuget.

Comenteaza