Clujul intră în rând cu lumea: se introduc cardurile de transport

Clujul intră în rând cu lumea: se introduc cardurile de transport
După ce ani de zile clujenii au fost nevoiți să-și composteze biletele în perforatoarele antice, demne de un oraș de lumea a treia, mult-așteptatul sistem de ticketing ar urma să aducă la Cluj cardurile de transport și validatoarele performante.

Anul în care Clujul se bucură de titlul de Capitală Europeană a Tineretului aduce și intrarea municipiului în rând cu lumea civilizată. Mai precis, vor fi introduse cardurile de transport, similare cu cele folosite în Capitală. 

Modernizarea sistemului de achiziție și compostare a biletelor se datorează, în parte, dotării cu validatoare moderne, duale, a celor 40 de autobuze mov proaspăt intrate pe trasee. În următoarea perioadă, ele ar trebui să fie montate pe toate mijloacele de transport în comun. 

"Odată cu finalizarea proiectului de ticketing, care sperăm să fie finalizat în această primăvară, bineînțeles că toată flotila va fi echipată cu acele validatoare", a declarat Liviu Neag, directorul companiei de transport clujene. 

Cardurile vor avea o durată de exploatare de trei-patru ani de zile, ca orice card bancar, iar periodic se vor putea reîncărca cu sume de bani, pentru ca la validare să se ia valoarea călătoriei. Demn de menționat este faptul că vor putea fi reîncărcate inclusiv prin intermediul unui card obișnuit. Ele vor putea fi achiziționate din șapte punste de distribuire, stabilite în proiectul de ticketing. 

"Bineînțeles, locațiile sunt în fiecare cartier, astfel încât lumea să poată achizițona urgent aceste carduri și reîncărcarea se va putea face fără probleme", a specificat Neag. 

Ideea introducerii cardurilor de transport a apărut pe vremea când Primăria Cluj-Napoca era condusă de Sorin Apostu. 

Comenteaza