Video Clujul NEGRU: 107 accidente grave și 5 mortale în 2019! Boc: "Așteptăm aprobarea pentru radarele fixe!"

Clujul NEGRU: 107 accidente grave și 5 mortale în 2019! Boc: "Așteptăm aprobarea pentru radarele fixe!"

107 accidente grave la Cluj-Napoca în primele 9 luni ale anului 2019, între care 5 mortale! Administrația locală ia măsură pentru a stopa tragediile de acest fel pe străzile orașului. 

Conform unui raport al Inspectoratului de Poliție Cluj, în primele 9 luni ale anului 2019, la Cluj-Napoca, au avut loc 107 accidente grave, din care 5 mortale. Cele mai multe evenimente rutiere grave s-au produs în luni iulie și septembrie, pe străzile 21 Decembrie - 5, Traian Vuia - 5, Oașului - 5 și Moților - 4. 

În ceea ce privește cele 5 accidente mortale, acestea au avut loc pe străzile Moților, Corneliu Coposu, Câmpul Pâinii sau Alexandru Vaida Voievod, cauzele fiind nearcodarea de prioritate și treceri neregulamentare pietoni. Din rândul celor grave, 30 s-au produs pe fondul traversărilor neregulamentare, alte 30 prin neacordare de prioritate pietoni, 48 prin neacordare prioritate vehicule, 23 din cauza vitezei, 24 neasigurare la schimbarea direcției de mers sau 29 din pricina neatenției bicicliștilor. Față de anul 2018, s-au înregistrat creșteri în rândul accidentelor cauzate din pricina abaterilor bicicliștilor, neasigurării la schimbarea direcției de mers și viteză excesivă. Anul trecut, în oraș au avut loc 12 accidente mortale. 

Conform edilului Emil Boc, municipalitatea așteaptă aprobare de la Poliția Națională pentru amplasarea de radare fixe pe arterele cu risc mare de accidente din oraș. "Noi cumpărăm camerele și informăm populația. Vrem să stopăm pierderile de vieți omenești", a spus primarul Clujului, la ZIUA LIVE. 

 

Radarele ar urma să fie amplate pe străzile Alexandru Vaida Voievod, Dorobanților, Câmpul Pâinii și alte artere pe care Comisia de Circulație din Primărie le va nominaliza. 

Comenteaza