Clujul pierde milioane de euro

Clujul pierde milioane de euro

Proiectul de rectificare bugetară îl nemulţumeşte pe primarul Clujului. Emil Boc spune că guvernanții nu şi-au respectat promisiunile făcute în faţa Asociației Municipiilor din România.

Conform edilului, numai la cota defalcată din impozitul pe venit, s-au primit 12 milioane de lei în loc de 40 de milioane. În plus, Primăria Cluj-Napoca nu a primit fonduri pentru compensarea la creșterea salariului mediu în construcții, pierderi suportate de la bugetul local. 

“Ar fi trebuit să primim vreo 42 de milioane de lei și ni s-au alocat 12 milioane de lei. Ca să nu mai vorbim că, deocamadată, nu am primit nimic ca și compensație pentru majorarea salariului din construcții și care a determinat o creștere exponențială a prețului contractelor, preț care e suportat de la bugetul local. Aceste 12 milioane de lei, care reprezintă vreo 3 milioane de euro, docamdată nu le avem decât ca și ipoteze de lucru. Cert este că, din acest punct de vedere, guvernanții nu și-au onorat promisiunea de a compensa pierderile pentru administrația locală. Asta e valabil atât pentru Cluj, cât și pentru restul țării", a declarat Emil Boc, la ZIUA LIVE. 

Anul trecut, orașul Cluj-Napoca a pierdut 16 milioane de euro, anul acesta, până acum, pierderea se ridică la 20 de milioane de euro.

 

Comenteaza