Update Foto Clujul a pregătit două spații de carantină pentru suspecții de coronavirus. Prefectul, la aeroport

Clujul a pregătit două spații de carantină pentru suspecții de coronavirus. Prefectul, la aeroport
Clujul pregătește două spații de carantină pentru suspecții de coronavirus
Clujul pregătește două spații de carantină pentru suspecții de coronavirus

Instituția Prefectului și serviciile publice deconcentrate cu atribuții în vederea menținerii sănătății publice au anunțat că sunt pregătite pentru intervenție la Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC).

Prefectul Mircea Abrudean a fost prezent duminică seara la AIAC pentru verificarea desfășurării corespunzătoare a procedurilor impuse în menținerea siguranței și a sănătății publice, în contextul pasagerilor zborului din Italia.

Celor 136 de pasageri ai zborului Bergamo - Cluj, de la ora 19:30, li s-au aplicat procedurile complete din metodologie: anamneză, termometrizare, chestionare, cât și completarea documentației specifice. Nici unul dintre aceștia nu prezintă simptome care să conducă spre suspiciunea de infectare cu noul coronavirus (COVID-19).

Abrudean a informat că la nivelul județului s-au făcut pregătiri în ceea ce privește menținerea siguranței și a sănătății publice. Astfel, s-a asigurat accesul separat al călătorilor care sosesc în aeroport, urmând ca medicul de la Direcția de Sănătate Publică (DSP), un medic al cabinetului medical al aeroportului și personalul Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare să evalueze datele și parametrii medicali ai călătorilor.

Persoanele asimptomatice vor rămâne la domiciliu, în condiții de carantină, timp de 14 zile, sub supravegherea directă a DSP. Dacă vor exista persoane care prezintă simptome specifice, vor fi transportate cu autospeciale specializate, sub supraveghere avizată, respectându-se condițiile de siguranță pentru menținerea sănătății publice.

"Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (SCBI) Cluj-Napoca este pregătit pentru preluarea pacienților a căror simptomatologie ridică suspiciunea de infectare cu noul coronavirus (COVID-19).

Instituția Prefectului, DSP, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, autoritățile locale și județene au identificat două noi spații de carantinare suplimentare, aflate în curs de amenajare, care să asigure izolarea pentru 14 zile a persoanelor simptomatice, dacă astfel de situații vor exista. SCBI și DSP sunt pregătite să suplimenteze personalul, dacă situația o impune", a menționat prefectul Clujului.

Comenteaza