Clujul primește bani de la Guvern pentru reducerea riscului de inundații

Clujul primește bani de la Guvern pentru reducerea riscului de inundații

Guvernul a alocat peste 190 de milioane de lei pentru efectuarea unor lucrări de investiţii de prevenire şi înlăturare a efectelor calamităţilor naturale produse de inundaţii, în 16 județe, printre care şi Cluj.

Peste 50 de localităţi vor fi protejate de inundaţii în urma alocării de către Guvern, în regim de urgenţă, a sumei de 194,6 milioane de lei

Guvernul a aprobat, în şedinţa de marţi, o Hotărâre privind suplimentarea bugetului Ministerului Apelor şi Pădurilor din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului cu suma de 194.606.000 lei. 

Aceste fonduri vor fi utilizate pentru realizarea în regim de urgenţă a unor lucrări de investiţii de prevenire şi înlăturare a efectelor calamităţilor naturale produse de inundaţii în perioada februarie-mai 2019 pe cursurile de apă din judeţele Argeş, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Caraş-Severin, Cluj, Covasna, Gorj, Hunedoara, Maramureş, Mureş, Neamţ, Satu Mare, Sălaj, Timiş, Vaslui, Vrancea.

Refacerea construcţiilor hidrotehnice grav afectate de viiturile produse, asigurarea secţiunilor de scurgere a cursurilor de apă afectate de inundaţii precum şi consolidarea malurilor în punctele critice reprezintă obiective pe termen scurt ale Ministerului Apelor şi Pădurilor cu scopul punerii în siguranţă a localităţilor riverane şi implicit scoaterea de sub efectul inundaţiilor. De asemenea, realizarea acestor lucrări va conduce la protejarea a peste 50 de localităţi, favorizând dezvoltarea socio-economică şi de mediu durabilă a acestora, prin reducerea semnificativă a riscului la inundaţii. 

Comenteaza