Clujul scapă de graffiti. Când ajunge instalație de curățat eco. Boc: "Amenzi maxime pentru toți cei care ne sfindează"

Clujul scapă de graffiti. Când ajunge instalație de curățat eco. Boc: "Amenzi maxime pentru toți cei care ne sfindează"
Mesaj ANTI- graffiti în Cluj!

Centrul Clujului, în special clădirile proaspăt renovate, suferă de o mare problemă: graffiti-urile apărute peste noapte. Problema e pe cale să fie rezolvată, municipalitatea achiziționând o instalație de curățat eco.

Contractul a fost semnat în data de 17 octombrie 2019, iar termenul de livrare este de 60 de zile. Instalația a costat 240.000 de lei și are termen de garanție 24 de luni, iar producători va furniza piese de schimb preț de 10 ani. Aparatul va funcționa pe baza unui sistem dual cu apă caldă de înaltă presiune și aburi de înaltă presiune, prin șoc termo-mecanic.

"Amenzi maxime permise de lege pentru toți cei care ne sfindează. Repet, nu pot să înțeleg, cum să vii să-ți bați joc de o clădire nou-renovată în centrul Clujului doar pentru a-ți satisface un impuls de moment? Dincolo de aceste sancțiuni pe care le vom aplica în continuare, vom curăța clădirile și vor arăta așa cum trebuie în centrul Clujului", a spus Boc. 

Amintim că, în octombrie 2018, un tânăr din Apahida a fost amendat cu 2.500 de lei, după ce a vopsit pereţii unei clădiri din centrul istoric al oraşului care tocmai fusese renovată. La scurt timp după incident, primarul Emil Boc a propus modificarea cuantumului amenzilor de la 1.000-2.500 lei, cât este în prezent, la 5.000-10.000 lei, în vederea descurajării unor asemenea acte de distrugere. 

Comenteaza