Clujul se pregăteşte pentru sărbătorile de iarnă. Concurs pentru iluminarea unei pieţe din oraş

Clujul se pregăteşte pentru sărbătorile de iarnă. Concurs pentru iluminarea unei pieţe din oraş
În acest an clujenii vor avea un cuvânt de spus în ceea ce priveşte iluminatul festiv pe timpul sărbătorilor de iarnă, odată cu lansarea primului concurs dedicat amenajării spațiului public în acea perioadă.

Obiectivul competiţiei este de a populariza și de a evidenţia potențialul unei pieţe din centrul oraşului prin iluminat și decorațiuni specifice sărbătorilor de final de an. Locuitorii municipiului sunt invitați să sugereze idei pentru decorarea cu instalații luminoase a Pieței Mihai Viteazul, termenul limită de depunere a propunerilor fiind de 20 octombrie. 

După această dată, timp de trei zile, din 21 până în 23 octombrie, proiectele vor fi supuse votului online, în urma căruia se vor selecta zece finalişti care vor fi jurizaţi. În data de 24 octombrie va fi anunţat câştigătorul, care va fi premiat cu suma de 1.000 de euro, iar la mijlocul lunii noiembrie, din 13 până în 15, va avea loc vernisajul planșelor de concurs. 

"Se caută soluții inovatoare ce pun în valoare spațiul și vegetația existente, în același timp fiind așteptate și soluții ce pot aduce valoare adăugată spațiului existent, aflat în acest moment într-o configurație neprietenoasă pietonilor, context ce îl face greu accesibil", conform Daisler Print House, organizatorul concursului.

Clujenii interesaţi să intre în competiţie vor trebui să aducă propuneri de iluminat decorativ şi de
marcare a acceselor în piaţă prin elemente integrate tematicii, idei de "împodobire" a vegetației existente, propuneri de instalații artistice tematice şi idei de decorare a mobilierului urban, fiind permise inserții temporare de elemente cu rol decorativ din diverse materiale. Pentru a fi eligibile, propunerile trebuie să se încadreze într-un buget aproximativ de 15.000 lei, iar întregul concept să abordeze tema tinereţii (youth).

Pe parcursul jurizării, pentru desemnarea câştigătorului se vor lua în considerare originalitatea propunerilor, coerența soluțiilor în ansamblul pieței, îmbinarea elementelor de iluminat cu elemente decorative tematice propuse, sustenabilitatea/ replicabilitatea propunerilor în anii următori, corelarea lor cu bugetul propus de promotor şi includerea în soluțiile propuse a unor intervenții din materiale reciclate. 

Juriul își va rezerva dreptul de a descalifica din concurs planșele ce nu corespund cerințelor sau prezintă imagini și/ sau limbaj ce ar putea fi considerat ofensator.

Pentru a se înscrie în competiţie participanţii vor trebui să trimită propunerile pe adresa de email concurs@daisler.ro, până la data de 20 octombrie, la ora 18:00. E-mailul va conține numele persoanei care vrea să se înscrie și numărul de telefon la care persoana poate fi contactată.

În cazul în care se impune, se va folosi un serviciu de trimitere a documentelor de mari dimensiuni, însă datele de contact sunt de asemenea obligatorii și în această situație. Mai multe detalii despre condiţiile de participare se găsesc pe site-ul dedicat concursului. Competiţia este organizată de Daisler Print House în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca şi cu Asociaţia Plai. 

Comenteaza