Clujul și-a asigurat „apărarea” într-un proces de peste 3,5 milioane de euro

Clujul și-a asigurat „apărarea” într-un proces de peste 3,5 milioane de euro

Consiliul Județean (CJ) Cluj, a aprobat, vineri, achiziționarea de servicii juridice de consultanță, de asistență și de reprezentare a județului într-un proces internațional cu miză foarte mare.

Este vorba despre procesul pe care CJ Cluj îl are cu compania ATZWANGER S.P.A., care trebuia să construiască Centrul de Management Integrat al Deşeurilor (CMID). Astfel, forul județean a încheiat cu casa de avocatură „Mocanu și Asociații” un contract de asistență juridică.  Proiectul de hotărâre a fost aprobat de consilierii județeni cu 30 de voturi „pentru”. 

Conform CJ Cluj, pentru executarea unor lucrări neconforme de către constructorul ATZWANGER S.P.A., forul administrativ a depus plângere penală în anul 2015, soluția pronunțată în dosar fiind clasarea acestuia. În acest dosar, CJ Cluj a formulat și cerere de constituire ca parte civilă cu un prejudiciu în valoare de 17.728.954,60 lei.

„Asigurarea serviciilor juridice de consultanță, de asistență și de reprezentare în disputele dintre părți, soluționate de către Comisia de Adjudecare a Disputelor, precum și în cazul soluționării prin arbitraj internațional, în speță în fața Curții de Arbitraj Internațional de pe lângă Camera Internațională de Comerț Paris, necesită o amplă expertiză în domeniu, motiv pentru care acestea nu pot fi asigurate de către personalul de specialitate juridică angajat în aparatul de specialitate al Consiliului Județean Cluj”, se arată în referatul de aprobare al proiectului.

Conflictul dintre CJ Cluj și ATZWANGER S.P.A datează din 2015, atunci când compania de construcții avea întârzieri mari la lucrările de la CMID, precum și erori în procesul de execuție.

Forul județean a primit, în 24 iunie 2015, raportul oficial în urma controlului efectuat în ceea ce priveşte proiectul SMID de către Autoritatea de Audit care reprezintă interesele Uniunii Europene pe lângă Curtea de Conturi a României.

„Prin intermediul raportului s-au constatat neconformitatea unor lucrări în cuantum de cca. 13.000.000 de lei, Autoritatea solicitând în mod imperativ recuperarea prejudiciului astfel cauzat bugetului Uniunii Europene”, potrivit cjcluj.ro.

Comenteaza