Video CMID, pe ultima sută de metri. Tişe anunţă că lucrările se apropie de final

CMID, pe ultima sută de metri. Tişe anunţă că lucrările se apropie de final

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Alin Tişe, anunţă că au fost finalizate lucrările la celula de depozitare şi la drumul de acces al Centrului de Management Integrat al Deşeurilor (CMID).

"Lucrările la CMID au evoluat spectaculos, am reuşit să creăm celula de depozitare cu cele trei subcelule. De asemenea, am reuşit să finalizăm drumul de acces, drumul perimetral, iar în prezent se lucrează la accesul către zona de depozitare şi de preselectare. Este o procedură finală, pe care noi o aplicăm la acest Centru de Management Integrat al Deşeurilor şi care, împreună cu rampa temporară a primăriei şi cu liniile de marcare, respectiv de preselectare a gunoaielor, vom da în funcţiune această celulă în cel mai scurt timp.

Acest Centru de Management Integrat al Deşeurilor va rezolva problema gunoaielor pentru judeţul nostru pentru o perioadă de timp de minim 10 ani. Este important să ştie clujenii că prin acest Sistem de Management Integrat al Deşeurilor, rezolvăm practic problema gunoaielor în tot judeţul, pentru că în momentul de faţă, în judeţul Cluj funcţionează alte patru staţii temporare de transfer de deşeuri, una la Huedin, una la Gherla, una la Dej şi una la Câmpia Turzii. Ele vor prelua iniţial  gunoaiele, se va face o preselectare iar gunoiul final menajer care se va rezulta în urma procesului va fi adus la această staţie, acest centru care practic va da soluţia pentru toate gunoaiele din judeţul Cluj. Este o soluţie ecologică sută la sută, este o rezolvare definitivă a problemelor gunoaielor, este un plus în ceea ce înseamnă nivelul de trai al clujenilor", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe.

CMID a fost început în 2011 și trebuia terminat în 2014. Acesta a beneficiat de fonduri europene, dar a fost blocat de insolvențe, lucrări neconforme, furturi de pământ și alunecări de teren. 

"Există o expertiză făcută la centrul respectiv de către profesorii de la Universitatea Tehnică, iar ei spun că acel constructor de la CMID a făcut lucrări “malefice”, în sensul că a furat dealul de la bază și a determinat alunecarea de teren ca să poată cere lucrări suplimentare și bani în plus. Aceste lucruri au dus la o întârziere uriașă, la scoaterea constructorului de acolo, o altă licitație, un alt constructor. Așa am tot prelungit-o până am ajuns acum într-o situație disperată, pentru că trebuie să finalizăm acest centru. Acum putem spune că centrul ajunge aproape în faza de a-l da în funcțiune", a afirmat Tișe, într-o emisiune radio, în 2019. 

În noiembrie 2018, reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj transmiteau că lucrările de remediere a alunecărilor de teren la amplasament, respectiv cele de consolidare a versantului pe care este amplasată celula de depozitare, sunt foarte aproape de finalizare. "Profitând și de vremea extrem de favorabilă lucrărilor de construcții, investiția avansează în ritm rapid. Astfel, estimăm că prima celulă de depozitare va fi dată în folosință în cursul anului viitor”, a declarat președintele Alin Tișe, în urmă cu un an.  

Comenteaza