Colectarea selectivă la Cluj-Napoca: "În declaraţii, e foarte frumos, dar realitatea e alta. Din pix și poze și io-s tare"

Colectarea selectivă la Cluj-Napoca: "În declaraţii, e foarte frumos, dar realitatea e alta. Din pix și poze și io-s tare"
| Foto: Facebook

După ce primarul Emil Boc s-a lăudat ieri cu punctele gospodăreşti de colectare a deşeurilor reciclabile amplasate în oraş, clujenii s-au grăbit să îi arate că lucrurile nu stau chiar aşa. 

"50 puncte gospodărești supraterane pentru colectarea deșeurilor reciclabile au fost amplasate în municipiu. Urmează alte 50 în 2021, Fiecare nouă structură metalică permite înmagazinarea containerelor pentru colectarea selectivă a deșeurilor (hârtie/carton, plastic/metal, sticlă și separat deșeuri reziduale) precum și extinderea ulterioară și compartimentarea", a anunţat ieri primarul Emil Boc.

Clujenii nu sunt încântaţi de cum arată în realitate aceste puncte de colectare a gunoiului îl invită pe Emil Boc în cartiere pentru a se convinge singur de situaţie. "Pe Donath 4 există un singur tomberon, pentru deșeuri mixte. De un an nu mai este niciun tomberon pentru plastic, sticlă sau hârtie", comentează un clujean postarea primarului cu pozele care prezintă tomberoanele nou nouţe. 

"Aşa, în declaraţii, e foarte frumos. Din păcate realitatea e alta. Haideţi să vedeţi pe 21 Decembrie nr. 133 bl. m2 <ce frumos arată gunoiul>, să vedeţi cum îl <selectează> ... îl împing dintr-o parte în alta... ce să mai vorbim... avem o imagine de când cu sortarea... plus că mai vin unii şi îşi mai fac şi nevoile... de toată JENA în anul 2021...", a scris un alt clujean. 

"Aurel Vlaicu 184. Așteptăm macar în apropiere. Sunt mai mult de 300 apartamente. E imposibilă selectarea pentru că sunt insuficiente containerele. Poate ne ajutați", este apelul altcuiva către primarul Emil Boc. 

"Nu va supărați, dar e inutil, pentru ca sunt foarte mici, la cartoane de exemplu, ce fac? Nu încape nici o cutie de pantofi. Sau ma apuc sa tai cartonul în bucăți mici? Unde aruncăm fractia uscată, vine curățarea grădinilor Ce facem cu cei care stam la casă, din jurul blocurilor se face curățenia de primăvară", spun cei care vor să facă şi curăţenia de primăvară în jurul locuinţelor. 

"Degeaba, dacă se adună toate în aceeaşi maşină. Mă îndoiesc profund că cei de la Rosal strâng selectiv, aş putea filma săptămânal maşina de gunoi cum nu îşi face treaba. La fel şi la centrul de colectare de lângă Bucium. Nu au containere suficiente pentru toate fracţiile. Abureală colectarea selectiva în Cluj", spune un alt locuitor al minucipiului Cluj-Napoca nemulţumit de felul în care se colectează la Cluj gunoaiele. "Din pix și poze și io-s tare...", spune altcineva. 

Comenteaza